Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ


ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Από τη Βασιλική Κόντη






Τι σου είναι αυτή η Ανοιξη! Με το που έσκασε μύτη κι άρχισε να αλλάζει η φύση χρώματα, ο υδράργυρος πήρε τη πάνω βόλτα και οι άνθρωποι να πετούν τα ρούχα από πάνω τους, ξεκίνησε κι ο αγώνας για να τηρήσουμε όλοι μας το πρωτόκολο της παραλίας -γιατί, τι στην ευχή, στην Ελλάδα ζούμε- και το μόνο σίγουρο και βέβαιο είναι ότι σε κάποια παραλία θα ξεκαλοκαιρέψουμε! Και το συγκεκριμένο πρωτόκολο είναι δεδομένο για τον Ελληνα, το ίδιο κάθε χρονιά. Ολο το χειμώνα κλεινόμαστε και τρώμε απολαυστικά κάθε βράδυ μπροστά στην τηλεόραση ή σε κάποια ταβερνοεστιατόρια γύρω γύρω και προς τον Απρίλιο-Μάιο ξεκινάει η κούρσα δίαιτα-γυμναστήριο-μασάζ και ινστιτούτο καλλονής για να αποβάλουμε από πάνω μας αυτά που με τόσο κόπο χτίσαμε όλο το χειμώνα( τα σωσίβια γύρω από τη μέση)!Ετσι εκεί που όλο το προηγούμενο διάστημα έξω από τα γυμναστήρια μπορούσες να παρκάρεις λεωφορεία τώρα δεν χωράει ούτε παπάκι, ούτε πατίνι.Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή( αεροφαγία λέγεται αυτό) πρωτείνες, ω3 λιπαρά, ασπράδια αβγών και ένα πράγμα που λέγεται κουάκερ κάνεις κορμί που ζηλεύει η Σκλεναρίκοβα( λέμε τώρα) μέσα σε χρόνο dt και βγαίνεις με άνεση στην παραλία να δροσιστείς και να ανταλλάξεις με τους φίλους σου πληροφορίες για το πως έχασες 18 κιλά σε μια εβδομάδα.
Και καλά αν έχεις διελεύσεις Κρόνου από το χάρτη σου, στριμώχνεσαι, ζορίζεσαι, αντέχεις και κάνεις τη διατροφή σου τη γυμναστική σου, όλα όσα πρέπει.Αν έχεις Δία ή Ποσειδώνα πως κατατροπώνεις τις κακές συνήθειες του χειμώνα; Πως βάζεις τον εαυτό σου σε τάξη να σταματήσει να τρώει ή τέλος πάντων να κόψει τις κακές συνήθειες που του δημιουργούν από έντονη δυσαρέσκεια εως και κατάθλιψη σε ένα άκρως καλοκαιρινό περιβάλλον;
Με την βοήθεια ενός καλού επιλεκτικού χάρτη μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να ξεκινήσει να κόψει τις κακές συνήθειες όπως είναι το το πολύ φαγητό, το κάπνισμα,( μια κακή σχέση) και να μπει ένα καινούργιο πρόγραμμα διατροφής, ή να σταματήσει το κάπνισμα ή ότιδήποτε κάποιος μπορεί να θεωρεί βλαβερή συνήθεια για τον οργανισμό του.Απαραίτητη προυπόθεση για αστρολογικό χάρτη επιλογής είναι πάντα ο συνδυασμός με τον γεννέθλιο χάρτη και τις προυποθέσεις του.


Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ

Κρόνος σημαίνει χρόνος και είναι πάντα συνδεδεμένος με την σκληρή προσπάθεια, την επιμονή και την εμμονή να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της καθημερινότητας.Η θετική του έκφραση δίνει στον άνθρωπο υπομονή, προσήλωση, πείσμα αλλά και αποφασιστικότητα να πετύχει τους στόχους του όχι σε προσωρινή αλλά σε μόνιμη και σταθερή βάση για πολλά χρόνια αργότερα.
Ο κρόνος παραμένει σε κάθε ζώδιο περίπου 2,5 χρόνια και επιστρέφει στη γεννέθλια θέση του, ύστερα από 29 χρόνια εφόσον έχει ολοκληρώσει ένα πέρασμα από κάθε οίκο του χάρτη μας και μας έχει αποδώσει τη σχετική εμπειρία ωρίμανσης.Περίοδος ωριμότητος λοιπόν χρειάζεται και σε όλες εκείνες τις φάσεις της ζωής μας όπου αποφασίσουμε να κάνουμε ισχυρά ξεκαθαρίσματα.Να τελειώσουμε παλιές επιβλαβείς καταστάσεις και να κάνουμε νέες τοποθετήσεις , πιο υγιείς, πιο δυνατοί.Με δυο λόγια, χωρίς δυνατές όψεις του Κρόνου στο γεννέθλιο χάρτη, κακές συνήθειες δεν κόβονται!!έτσι είναι η ζωή, χωρίς κόπο, μόχθο και κούραση δεν γίνεται τίποτα αξιέπαινο.Επιλεκτικοί χάρτες που δημιουργήθηκαν όταν το άτομο ήταν κάτω από κρόνια επιρροή σηματοδοτούσε περιόδους που φθαρμένες ιστορίες έπαιρναν ένα οριστικό τέλος, ενώ ήδη διαφαινόταν η προοπτική μιας καινούργιας, φρέσκιας ιδέας!

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ
Αν ο Κρόνος σηματοδοτεί κόπο, μόχθο και υπομονή ο Πλούτωνας έχει τη δυνατότητα να ξεκόβει μια και έξω καταστάσεις αυτοστιγμή.Λειτουργεί βεβαίως αρκετά νωρίτερα από ότι στην πραγματικότητα φαίνεται αλλά το υπόγειο ταλέντο του δεν μας αφήνει να τον αντιληφθούμε.Ετσι διαμέσου διαφόρων ανεξιχνίαστων εμπειριών κάποια στιγμή υπό την επιρροή Πλούτωνα ξυπνάει ένα πρωί ο μανιώδης καπνιστής και κόβει το τσιγάρο που το είχε ξεκινήσει εδώ και 20 χρόνια και ήταν η πρώτη του ανάσα το πρωί και η τελευταία το βράδυ!Ετσι στο ξαφνικό και στο απότομο.με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να το κουβεντιάσει, χωρίς να το αναλύσει, χωρίς να το καταλάβει καλά καλά και ο ίδιος.Κυβερνήτης του Σκορπιού, ζώδιο του θανάτου και της αναγέννησης όπως επίσης και της μετάλλαξης έχει τη δυνατότητα να κόψει από το άτομο κάθε κακιά συνήθεια κάθε τι που μπορεί να θεωρηθεί άχρηστο ή βλαβερό( και το αντίθετο βεβαίως)συμπεριλαμβανομένων και ατόμων που έχουν την τάση να είναι ψυχολογικά επιζήμιοι για τη ζωή μας.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ


Η Σελήνη στα ζώδια και το τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτή:
Πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας σε κάθε εργασία, σε κάθε ξεκίνημα , σε κάθε ιδανικό τελείωμα θεμάτων μας και δεν πρέπει να την αγνοούμε ποτέ, προκειμένου να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.Στην περιοδεία της στα ζώδια είναι ιδανική για συγκεκριμένες περίπτωσεις ανάλογα με το τι θέλουμε να πετύχουμε.Σε καινούργια ξεκινήματα είναι καλύτερα να αυξάνει σε φως σε θέματα που απαιτούν επέκταση και αύξηση.Σε θέματα που απαιτούν μείωση(κιλά) είναι καλύτερα να χάνει σε φως και αν είναι δυνατόν σε <<στεγνά>>ζώδια όπως η Παρθένος ή ο Αιγόκερως.


Στον Κριό επιζητά γρήγορη δράση!Οι άνθρωποι εκείνες τις μέρες είναι δραστήριοι και ενεργητικοί, ίσως κάπως επιθετικοί και αποφασιστικοί να πολεμήσουν για τις επιθυμίες τους.
Στον Ταύρο επιζητά προσεκτική δράση, είναι κάπως αργή και οι άνθρωποι ασχολούνται περισσότερο με τα αποκτήματα τους.Δεν ενδείκνυται για δίαιτες εφόσον είναι σε ζώδιο αφροδίτης που εκτιμά απεριόριστα το καλό φαγητό.
Στους Διδύμους είναι αεικίνητη αλλά ίσως κάπως διστακτική.Συχνά παρουσιάζει το φαινόμενο του να αλλάξουν τα αρχικά σχέδια ή γενικότερα οι καταστάσεις.Συμφέρει όταν οι επιδιώξεις έχουν διπλό στόχο
Στον Καρκίνο είναι εξαιρετικά δυνατή,- μια και είναι κυβερνήτης του- και είναι ιδανική για θέματα που έχουν στόχο τα οικιακά, ενδοοικογενειακά ζητήματα ή ότι έχει σχέση με φροντίδα.
Στον Λέοντα έχει γενναιοδωρία,είναι μεγαλεπήβολη,στοργική και ευνοεί υποθέσεις που παίρνουν ρίσκο ή απαιτούν μια ιδιαίτερη τύχη.
Στην Παρθένο επιζητά την λεπτομέρεια, την παροχή υπηρεσίας και είναι άκρως αναλυτική.Σχετίζεται με θέματα υγείας και εργασίας άρα και για φυσική κατάσταση, διάιτες, ιατρικές εξετάσεις κλπ.(καθήκοντα ρουτινας)
Στον Ζυγό επιζητά συμμαχίες, τονίζει την ομαδική εργασία,και ευνοεί τη συντονισμένη δράση που απαιτείται μεταξύ συναιτέρων και γενικώς ομάδων.
Στο Σκορπιό φέρνει στην επιφάνεια δυνατές επιθυμίες και πάθη.Ευνοούνται περισσότερο θέματα που για κάποιο λόγο απαιτούν μυστικότητα ή πρέπει να μείνουν κρυφά αρκετό καιρό.
Στον Τοξότη εκδηλώνει έντονα περιπετειώδη δράση και είναι ιδανική για επεκτάσεις κάθε μορφής που ίσως ξεπεράσουν κάθε προσδοκώμενο όριο.
Στον Αιγόκερω επιζητά σοβαρότητα, επιμέλεια και συντονισμένη δράση αλλά υπόσχεται επιχειρηματκές επιτυχίες μακροπρόθεσμα.Τα θέματα εξελίσονται κάπως αργά αλλά είναι απόλυτα σταθερά
Στον Υδροχόο ευνοεί τη συμμετοχή και τη δράση μέσα από ομάδες , επιζητά το πρωτότυπο και τον αυθορμητισμό όπως επίσης και τα ανέλπιστα γυρίσματα της τύχης!
Στους Ιχθείς είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και ευνοεί την φαντασία και το ρομαντισμό αλλά χρειάζεται προσοχή μια και παραμονεύουν παρεξηγήσεις λόγω αδυναμίας των ατόμων να συγκεντρωθούν.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ σε άτομο το οποίο επιθυμούσε διακαώς να σταματήσει το κάπνισμα.
Ο χάρτης είναι 26 Μαρτίου 2006 στις 7.33 το πρωί στην Αθήνα.
Γνωρίζοντας τον γεννέθλιο χάρτη του ενδιαφερομένου, οποίος είχε συνεχείς συστάσεις από τους γιατρούς του για να κόψει το κάπνισμα, την περίοδο εκείνη δεχόταν όψεις του Κρόνου προς τον Ηλιο του.
Αυτό που χρειαζόταν λοιπόν ήταν μια καλή ημερομηνία, να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα χωρίς πλέον τον θανατηφόρο καπνό να επιβαρύνει τον οργανισμό του.
Καινούργιο ξεκίνημα παραπέμπει σε Ωροσκόπο Κριό στο χάρτη μας, δυναμικός, αγωνιστικός, με ανταγωνιστική διάθεση ακόμα κι απέναντι στον εαυτό του(μια και με τον εαυτό του...τα έβαζε στην προκειμένη περίπτωση.
Κυβερνήτης του Αρης, μόλις αποχωριζόταν από τετράγωνο με τη σελήνη η οποία εκτός από δικός του συγκυβερνήτης είναι και φυσικός δείκτης του καπνού.Επίσης απομακρύνεται και από τον Ποσειδώνα που κυβερνά γενικώς τον εθισμό.Δείχνει έτσι την διάθεση της να αποδράσει από αυτούς τους δυο που την ταλαιπωρούσαν.Σημαντική σημείωση ότι η σελήνη έχανε σε φως, μια και όταν θέλουμε να μειώσουμε, να κόψουμε κάτι θέλουμε φεγγάρι να είναι σε χάση.Αντιθέτως όταν η προσδοκία μας είναι να αυξήσουμε κάτι προσέχουμε η σελήνη να είναι σε γέμιση.



Καλή επιτυχία





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου