Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ-ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Γιατί δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τίποτα; Γιατί αυτό που αρχικά μας φαντάζει ιδανικό, μετά από λίγο γίνεται κουραστικό και γεμάτο ελαττώματα; Φταίμε εμείς ή κάποιος άλλος που τελικά τίποτα δεν μας είναι αρκετό;


Ψάχνοντας να βρούμε το απόλυτα ιδανικό στη ζωή, την τέλεια καλοπληρωμένη δουλειά, τον φανταστικό έρωτα, τον εξαιρετικό σύζυγο, το πανέμορφο και φτηνό διαμέρισμα διαπιστώνουμε συνήθως ότι ύστερα από σχετικά μικρό χρονικό διάστημα , αυτά που θεωρούσαμε ονειρεμένο να το πετύχουμε , τώρα δεν μας λέει τίποτα πια! Πόσες φορές δεν έχουμε δώσει αγώνες προκειμένου να αποκτήσουμε ή να πετύχουμε κάτι και μόλις έφτασε η ώρα της στέψης- επιτυχίας, δεν μας έκανε πλέον καμία αίσθηση ή κι να χαρήκαμε ήταν προσωρινό και αμέσως μετά βρήκαμε τον επόμενο στόχο που ξαφνικά έγινε πάλι το κέντρο της ζωής μας. Η ψυχολογία και η η ψυχιατρική έχουν δώσει τις δικές τους εξηγήσεις για το ανικανοποίητο της ανθρώπινης ύπαρξης. Η νευροβιολογία από την άλλη προσπάθησε να εξηγήσει τους μηχανισμούς που προκαλούν ευχαρίστηση πάλι όμως θέτοντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο στο «ντιβάνι» και να αναλύσει τα μυστήρια του ανθρώπινου ψυχισμού στο κυνήγι της επιτυχίας.
Επιτυχία = Ευτυχία ;
Το κυνήγι της Ευτυχίας όμως δεν ταυτίζεται πάντα με την επιτυχία! Φαντάζομαι ότι όλοι μας στο περιβάλλον που ζούμε βλέπουμε (ή φανταζόμαστε ότι βλέπουμε) γνωστούς μας που θεωρητικά τα «έχουν όλα» ή τουλάχιστον αυτά που εμείς θεωρούμε σημαντικά και αξιολογούμε ως εντελώς απαραίτητα. Πάντα ας πούμε εκτιμούσα ως εξαιρετική τη σχέση μιας στενής φίλης με τον άνδρα της, που ήταν πάρα πολλά χρόνια παντρεμένοι με δύο παιδιά και άπειρες υποχρεώσεις, αλλά που η σχέση τους σαν ζευγάρι ήταν πάντα ερωτική , έντονη και απείρως παθιασμένη. Μέχρι που σε μια πιο στενή επαφή μαζί τους ανακάλυψα ότι αυτό που θεωρούσα ως εξαιρετικό εμπεριείχε και ένα πολύ πολύ μεγάλο τίμημα! Ζήλευε ο ένας τον άλλο παθολογικά και η κτητικότητα μεταξύ τους ήταν ακραίας μορφής με αποτέλεσμα οι διαπληκτισμοί και οι καυγάδες να έχουν επηρεάσει άσχημα ψυχολογικά τα δυο μικρά τους παιδιά. Εκοβαν ο ένας την αναπνοή του άλλου με σχιζοφρενικό, ελεγκτικό τρόπο , που ναι μεν έδινε πάθος στη σχέση τους ήταν όμως και οι δύο δυστυχισμένοι και απείρως ανικανοποίητοι από τη ζωή τους. Από την άλλη πλευρά γνωρίζω τόσα και τόσα ζευγάρια που ζουν μαζί βαρετά κι ανούσια, ρίχνοντας ο ένας στον άλλο την ευθύνη για τη ρουτίνα της κοινής τους ζωής…
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ
Ο Φρόιντ μίλησε για κάποιο «παράσιτο» το οποίο μπαίνει εμπόδιο στον αγώνα του ατόμου για την ευχαρίστηση και για να ολοκληρώσει την διαδρομή της ικανοποίησης στη ζωή του. Είναι η υπερβολή, οι πραγματικές ελλείψεις μας που δεν έχουμε ακόμα ανακαλύψει, η τάση μας στην αυτοκαταστροφή, η πιεστική ανάγκη να ανακαλύψουμε την υποτιθέμενη ευτυχία η οποία στο τέλος αποδεικνύεται δυστυχία. Και εκεί εκείνο που κυριαρχεί είναι μονίμως το ανικανοποίητο: τι θα μπορούσαμε να έχουμε αν δεν έχουμε αυτό που έχουμε; και τι είναι αυτό τελικά που θέλουμε για να ικανοποιηθούμε επιτέλους; Άλλη φίλη που δεν έχει στερηθεί ποτέ ερωτικές σχέσεις στη ζωή της μου έλεγε ότι βρήκε επιτέλους αυτό που έψαχνε σε όλη της τη ζωή, έναν ευγενικό άρχοντα, με την εμφάνιση και την ποιότητα που την εξέφραζε , που ήταν επιτυχημένος επαγγελματικά, με αγάπη και στοργή για την οικογένεια και τα παιδιά, κοινωνικός και ευχάριστος που όμως είχε- κατά τη γνώμη της- και γι’ αυτό τον χώρισε, ένα τραγικό ελάττωμα ! όταν κάπνιζε-και από ότι κατάλαβα κάπνιζε αρκετά- έριχνε τις στάχτες –άκουσον άκουσον- έξω από το τασάκι!! Αν είναι δυνατόν…
Ο ΚΡΟΝΟΣ στον 5ο οίκο του Ωροσκοπίου.
Φυσικά και πρωτίστως , το να μην μας ικανοποιεί κάτι είναι υπεύθυνος ο γέρο-Κρόνος που έτσι υπερήλικας όπως είναι, όλο γκρινιάζει κι όλο απαιτεί από τους χάρτες των ανθρώπων για να μην τους αφήνει σε ησυχία. Η προσδοκία ενός γεγονότος μας κάνει να νιώθουμε την επίδραση του στο σώμα και την ψυχή μας. Η περίοδος της επιθυμίας να κατορθώσουμε έναν στόχο μας είναι άκρως διεγερτική, η προσπάθεια μας συντηρεί το είναι μας, και κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα και συγκλονιστική. Ο Κρόνος είναι πλανήτης που σηματοδοτεί τα όρια και τις δεσμεύσεις. Ο 5ος οίκος είναι η χαρά της ζωής, του έρωτα και του φλερτ,( ταυτίζεται με το ζώδιο του Λέοντα), οι απολαύσεις που παίρνουμε από αυτήν και ο τρόπος που τις εκφράζουμε. Ο αυστηρός Κρόνος τοποθετημένος στον οίκο της χαράς και της διασκέδασης δεν θα μπορούσε παρά να λειτουργεί απαγορευτικά για τα υπέροχα πράγματα που η ζωή προσφέρει. Παρατηρημένα τα άτομα αυτά καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να καταφέρουν να πετύχουν ότι μεγαλεπήβολο έχουν θέσει σαν στόχο, σαν όραμα. Μόλις όμως το πετύχουν ή το ξεχνούν αμέσως και κάνουν σαν να μην συνέβη και τίποτα ή προσπαθούν να μειώσουν την αξία της επιτυχίας τους, γκρινιάζοντας άκυρα πότε για το τασάκι και πότε για το ποτήρι, ξεκινώντας άμεσα την επόμενη μεγάλη διεκδίκησή τους , ένα νέο σχέδιο δράσης που θα τους βάλει ξανά στο παιχνίδι του κυνηγητού της επιτυχίας εφόσον το προηγούμενο τους άφησε ανικανοποίητους. Αν λοιπόν ο σύντροφος σας διαθέτει Κρόνο στον 5ο οίκο του Ωροσκοπίου του το κλειδί είναι να μην του κάνετε κανένα χατήρι αμέσως! Ούτε θα του δίνετε πράγματα υλικά ή συναισθηματικά με ευχέρεια παρά σιγά σιγά και με το σταγονόμετρο προκείμενου να είναι πάντα σε μια διεκδίκηση να πετύχει περισσότερα πράγματα από σας! Αν πάλι τον διαθέτε εσείς, φροντίστε να σας βγάζουν λίγο το «λάδι» ζητώντας όλο και περισσότερα, προκειμένου να ευτυχήσετε!
Ο Κρόνος και οι ένοχες σχέσεις του.
Ολες οι σκληρές όψεις του Κρόνου με προσωπικούς πλανήτες δημιουργούν στα άτομα μια ανάγκη να μην μπορούν να δεχθούν την επιτυχία τους σαν ένα μεγάλο εγχείρημα που τους προήγαγε αλλά σαν κάτι μέτριο, μετριότατο που πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν με μεγαλύτερη ένταση προκειμένου τον ένα ή τον άλλο στόχο ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που στοχεύουν να ξεπεράσουν είναι τον εαυτό τους και τις ενοχές που κρύβουν βαθιά μέσα τους ,νιώθοντας και νομίζοντας πως δεν έχουν το δικαίωμα να πάρουν ή να έχουν αυτό που τους αξίζει.

ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗ σχέση ανικανοποίητη.
Η στενή σχέση της Αφροδίτης με τον Αρη σε όλες τις (σκληρές) περισσότερο γωνίες δηλώνουν μια διαρκή και ακατάπαυστη προσπάθεια του ατόμου για το καλύτερο. Τα άτομα αυτά συνηθίζουν να βλέπουν διαρκώς καινούργιους στόχους μπροστά τους, χωρίς να στέκονται ποτέ να απολαύσουν τα αποτελέσματα των κόπων τους. Κάθε στόχος που επιτυγχάνεται ξεχνιέται αμέσως και προχωρούν στον επόμενο.
ΟΥΡΑΝΟΣ και μόνιμα μη ικανοποίηση!
Υπεύθυνος ο πλανήτης Ουρανός που κάνει έντονες γωνίες μέσα σε ένα προσωπικό Ωροσκόπιο, με προσωπικούς πλανήτες ή σε απλά σε εξέχουσα θέση που προκαλεί διαρκείς ηλεκτρικές εκκενώσεις στο να μην μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να σταθούν πουθενά για πολύ. Απολαμβάνουν σίγουρα περισσότερο τις επιτυχίες τους από τους Κρόνιους τύπους αλλά σαφώς βαριούνται πολύ πιο γρήγορα και εγκαταλείπουν ίσως και λίγο πριν την τελική επίτευξη του στόχου τους.
Αν λοιπόν έχετε την τύχη να ανήκετε στις συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθότι θα είναι οι άλλοι που θα τρέχουν για να σας ικανοποιήσουν. Αν είστε όμως στην άλλη πλευρά και ο σύντροφός σας έχει διαρκώς το ανικανοποίητο πολύ απλά μπορείτε να Μην του δίνετε τίποτα εύκολα και να είστε εσείς που τους βάζετε τον επόμενο στόχο
Καλή επιτυχία!
Η τάση των ανθρώπων να έχουν διαρκώς ανικανοποίητα «θέλω» στην διαδρομή και την πορεία τους αποδεικνύεται εξαιρετικά αποδοτική και πετυχημένη γιατί απλά δεν σταματούν ποτέ και με τίποτα να προσπαθούν γι’ αυτό που θεωρούν το καλύτερο δυνατό. Στις προσωπικές σχέσεις ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να αναλογιστούμε ψάχνοντας την τελειότητα είναι πόση τελειότητα διαθέτουμε οι ίδιοι μέσα μας και τι πρόθεση έχουμε να την προσφέρουμε. Στην πραγματικότητα ίσως το τέλειο, το ιδανικό να μην υπάρχει και να υφίσταται απλά στη σφαίρα της φαντασίας μας, για να ζούμε να πορευόμαστε και να προχωράμε με ενδιαφέρουσες προοπτικές. Στην τελική ας αυτοεξεταστούμε λίγο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεχόμαστε ότι να’ ναι, ούτε ότι πέφτουμε στην φάση των συμβιβασμών και της υποχώρησης κάνοντας εκπτώσεις στις επιθυμίες μας. Μια γνήσια , αληθινή κουβέντα με τον εαυτό μας, πολλές φορές είναι αρκετή. Γνωρίζοντας βεβαίως και τον Αστρολογικό μας χάρτη, σαν προιόν αυτογνωσίας ίσως να βρούμε το καλύτερο μονοπάτι που οδηγεί στην πληρότητα και την ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου