Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ


Ο Ερωτας είναι μια συναλλαγή που <<πληρώνεται μόνο με το ίδιο νόμισμα>> έχει ανάγκη από επαφή και αμοιβαιότητα...αλλιώς αποτυγχάνει!

Στο παιχνίδι των σχέσεων εμπεριέχεται πάντα μια μεγάλη περιπέτεια! Κυκλοφορώτας στο μονοπάτι της εύρεσης του τέλειου συντρόφου συμβαίνουν πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα που άλλοτε είναι για γέλια κι άλλοτε για κλάματα. Απορρίπτεις και σε απορρίπτουν, ερωτεύεσαι και σε ερωτεύονται, πληγώνεις και πληγώνεσαι... και όσο και να καταφέρεσαι εναντίον της κακής σου τύχης μετά από κάθε απογοήτευση , όσο και κατά καιρούς να ξαποσταίνεις βγάζοντας λογύδρια στους φίλους σου περί ανύπαρκτων σχέσεων, περί απουσίας έρωτα, περί δεν <<υπάρχουν άνδρες>> σήμερα ή αντίστοιχα γυναίκες , κατά βάθος ξέρουμε ότι σε λίγο καιρό θα τα’ χουμε ξεχάσει όλα και θα ελπίσουμε ξανά στη φλόγα του έρωτα που είναι σαφώς πιο ερεθιστική και πιο έντονη από τις πιθανές αποτυχίες που εισπράξαμε στο παρελθόν.
ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ...δεν θα περάσει!
Τι είναι τελικά αυτό που ερωτευόμαστε πάνω στον άλλο; Γιατί ερωτευόμαστε μια συγκεκριμένη φιγούρα και όχι κάποια άλλη; Γιατί αυτόν τον συγκεκριμένο και όχι κάποιον άλλο; Υπάρχει άραγε συγκεκριμένο κάτι που μας τραβά και μας έλκει;
Μήπως όλα ξεκινούν από μιας μορφής θαυμασμό που εξελίσσεται σταδιακά σε έλξη να μοιάσουμε σε αυτό που θαυμάζουμε; Μια γνωστή μου, σοφή Κυρία μου είχε πει κάποτε ότι 3 πράγματα χρειάζονται για να ερωτευθούν οι άνθρωποι : α) θαυμασμός β) σεβασμός και γ) ερωτική έλξη. Xαρακτηριστικά είχε πει ότι όταν υπάρχουν τα 2 από τα 3 , το τρίτο έρχεται μόνο του! Εξάλλου αυτό που εννοούμε όταν λέμε ότι θέλουμε να θαυμάζουμε το σύντροφό μας μήπως είναι στην πραγματικότητα μια απεικόνιση της δικής μας μορφής πάνω του; Μήπως θέλουμε ή θα θέλαμε να είμασταν σαν κι αυτόν; ή ίσως στην προσπάθεια να του μοιάσουμε κι αντιστοίχως εκείνος να μοιάσει σε μας ανταλλάσουμε ρόλους και συπληρώνουμε ο ένας τα κενά του άλλου;
Συνηθίζουμε να λέμε ότι <<είμαστε οι επιλογές μας>> αλλά οι συγκεκριμένες επιλογές πάντα δεν έχουν να κάνουν με βαθιά ριζωμένες επιθυμίας επέκτασης και προβολής του εαυτού μας προς τα έξω;
ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ
Μαγνητικός έρωτας είναι ο έρωτας που προκαλείται από την πολικότητα, <<αμοιβαία έλξη του θετικού και του αρνητικού>> , και η ανακάλυψη του ηλεκτρισμού μας το επιβεβαίωσε!Με την ανακάλυψη της ραδιενέργειας μάθαμε επίσης ότι η πολικότητα στα ανθρώπινα σώματα δημιουργεί ραδιενεργά κύματα που προέρχονται από τα μάτια, τον νου και ολόκληρο το σώμα.Ετσι όταν κάποιος σας <<καρφώνει>> έντονα σας δίνει ρεύμα, ενέργεια, γι΄ αυτό και ο πονοκέφαλος στο τέλος της βραδιάς. Οταν επίσης ,σκεπτόμαστε κάποιον έντονα, ή μας έρχεται στο μυαλό εντελώς ξαφνικά δημιουργείται άμεσα μια τηλεπαθητική σύνδεση γι’ αυτό και αμέσως μετά είτε χτυπάει το τηλέφωνο και ακούμε τη φωνή του ή ακόμα πιο συχνά στρίβουμε στην πρώτη γωνία και αντικρίζουμε το συγκεκριμένο άτομο! Ακόμα μία ένδειξη ηλεκτρικής εκκένωσης είναι ότι όταν ερωτευόμαστε όλοι μας λένε ότι ξαφνικά <<λάμπουμε>> ή ότι ομορφύναμε εξαιρετικά κλπ κλπ. Μα όντως λάμπουμε; ή απλά εκπέμπουμε για να ηλεκτρίσουμε; Κι όταν τα κύματα που εκπέμπει ο πομπός βρίσκουν τον εγκέφαλο του δέκτη, εκείνη ακριβώς τη στιγμή γεννιέται αυτό που λέμε <<πάθος>>!! Τα σημεία του μυαλού ανοίγουν με τα ραδιομαγνητικά κύματα ενώ η αγκαλιά στο μαγνητικό έρωτα μπορεί να προκαλέσει ηλεκτρική εκκένωση και υπερδιέγερση του νωτιαίου μυελού( τα ρίγη στη σπονδυλική στήλη, το γνωστό τρέμουλο καθώς και το λύγισμα των ποδιών)!
Στην αντιπέρα όχθη..ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΟΙ
Στην μελέτη των Αστρολογικών χαρτών κατά μεγάλο ποσοστό ερωτευόμαστε το απέναντι ζώδιο, το απέναντι του Ωροσκόπου μας ή ενίοτε όποιον έχει πλανήτες απέναντι από τους δικούς μας.Οι αντιθέσεις εδώ, είναι στην πραγματικότητα ενωτικές γιατί συνταιριάζουν τα χαρκτηριστικά που μας λείπουν , αλλά γεννούν επίσης και την μαγνητική έλξη της αντίθεσης που μοιραία μας έλκει τον έναν πάνω στον άλλο.
Ο ΟΙΚΟΣ απεναντί μας, δηλαδή ο ακριβώς απέναντι από τον Ωροσκόπο μας κάνει όλη τη ζημιά συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού μας απέναντι ζωδίου!
Τα Κριάρια μαχητικά και ενεργητικά αντιλαμβάνονται με εξαίσιο τρόπο και μένουν άναυδα στην χαριτωμένη δεκτική και υποχωρητική φύση των Ζυγών. Με τους ευγενικούς τους τρόπους δείχνουν έναν άλλο τρόπο κατάκτησης που οι ίδιοι δεν τον γνωρίζουν, ενώ οι Ζυγοί γοητεύονται από το θάρρος και την τόλμη που διακρίνει τους απέναντι γείτονες που συχνά μένουν να τους κοιτάζουν έκθαμβοι και σοκαρισμένοι από την ειλικρίνεια και την αμεσότητα που τους διακρίνει.
Ταύροι και Σκορπιοί αποτελούν τον πλέον τέλειο ερωτικό συνδυασμό, εφόσον η αισθαντικότητα και το σεξ απήλ παντρεύονται το ένα το άλλο ενώ η κοινή στάση τους σε κάθε μορφής απόκτηματα θυμίζει το κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.Σημαντικός παράγοντας μεταξύ τους να μην παίρνουν μικρές διενέξεις σαν κάτι πολύ σοβαρό και να αφήνουν στην άκρη τις ξεροκεφαλιές για τους άλλους συνδαιτημόνες τους.
Δίδυμοι και Τοξότες ταξιδεύουν από κοινού σε ένα κόσμο εμπειριών που μαζεύουν από τα ταξίδια τους στη ζωή και Το τριγύρισμα τους στον κόσμο. Μοναδική τους σταθερότητα...η διαρκής αλλαγή που μόνο τους ίδιους δεν ενοχλεί καθόλου, εφόσον τη θεωρούν απαραίτητη για να μη βαριούνται.Οι τοξότες μιλούν όμορφα για φιλοσοφία και θρησκεία και οι Δίδυμοι γοητεύονται από τις τοποθετήσεις τους αυτές. Δεν παρεξηγούν τις διαθέσεις τους για διαρκή κίνηση και συναναστροφή που σε κάποια άλλα ζώδια θα ήταν απευθείας έρισμα για καυγά!
Καρκίνοι και Αιγόκεροι ερωτεύονται και παντρεύονται επιτυχώς μεταξύ τους προασπίζοντας την ιδέα της οικογενείας αφ’ενός συνδυασμένη εξαιρετικά με την ιδέα ότι για να πετύχει κάποιος επαγγελματικά πρέπει να μπορεί να έχει πίσω του αρμονικό οικογενειακό περιβάλλον.Μοιράζονται και ανταλλάσουν ρόλους μεταξύ τους, σκηνοθετώντας τέλεια σκηνικά όπου οι πρωταγωνιστές έχουν την ιδανική ζωή, σπίτι στην πόλη, εξοχικό, παιδάκια, γάτες και σκύλους καθώς είναι συνάμα κι ανερχόμενα στελέχη εταιριών που μόλις εισήχθησαν στο χρηματιστήριο.
Λέοντες και Υδροχόοι –οι ξεχωριστοί του ζωδιακού- αλληλοθαυμάζονται για την μοναδικότητα τους που μπορεί να έγκειται πότε στο πνεύμα και πότε στα γκάμουρ σκηνικά που τους τοποθετούν αμφότερους πάνω από το <<λαικό κοινό>> αλλά που εκείνοι με τη μεγάλη τους καρδιά μπορούν να τους χωρέσουν όλους. Οι Λέοντες δείχνουν μεγαλοκαρδία όταν αγαπούν συγκεκριμένα, οι Υδροχόοι πάλι αγαπούν οτιδήποτε εμπεριέχει προσφορά στην ανθρωπότητα, έτσι μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο στηρίζοντας τη σχέση τους στις ισχυρές επιθυμίες και τους φιλόδοξους στόχους που κατά καιρούς αναδύονται.
Παρθένοι και Ιχθείς αποτελούν τον ιδανικό ανταλλακτικό συνδυασμό ρομάντζου και καθημερινών καθηκόντων.Οι Παρθένοι σώζουν τους Ιχθύες –που έχουν ανάγκη να σωθούν- και αυτοί με τη σειρά τους νιώθουν πολύτιμοι γι’ αυτόν τους το ρόλο! Συχνά αυτό αλλάζει και οι Ιχθύες γίνονται θεραπευτές και παρηγορητές εξάλλου οι μεν θέλουν να βοηθούν κόσμο και οι δε επιθυμούν να ευχαριστούν τον κόσμο.Αν στο σπίτι τους καταφέρουν να μην επικρατεί και ένα χάος από παιδιά, κατοικίδια, άστεγους κι όποιον έχει ανάγκη τέλος πάντων, οι σχέση ακολουθεί μακροχρόνιο δρόμο.
Οι άνθρωποι μοιάζουμε πολύ με τους μαγνήτες.Ελκουμε και μας έλκουν άνθρωποι που διαθέτουν αντίθετα χαρακτηριστικά από τα δικά μας, λόγω της ανάγκης μας να επεκταθούμε σε μονοπάτια που δε γνωρίζουμε αλλά που έχουμε την τάση να κατακτήσουμε.Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδρομή είναι κυρίως η γνωριμία και αποδοχή του ίδιου μας του εαυτού.Αν εμείς πρώτοι δεν αγαπήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, πως μπορούμε να περιμένουμε ότι θα μας αγαπήσει κάποιος άλλος; Αποδεχόμενοι τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας και αναγνωρίζοντας τις ελλείψεις μας προβάλλουμε στον έξω κόσμο το ακριβές πρότυπο που επιθυμούμε.Είναι τεράστιο λάθος να παραπονιόμαστε ότι έλκουμε ανίκανους ή απαίδευτους ανθρώπους γιατί έτσι είναι σαν να δεχόμαστε ότι εμείς οι ίδιοι τους επιτρέψαμε να έλθουν κοντά.Η έλξη του ιδανικού συντρόφου πρέπει να είναι απλή και ξεκάθαρη στο σύμπαν...επιθυμώ αυτό και μου αξίζει να το πάρω.(τελεία και παύλα)
.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου