Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

ΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ και η Αφροδίτη του από κοντά!

Είναι πραγματικά μια ασυνήθιστη Πανσέληνος αυτή μεταξύ στις 14 και 15 Ιουλίου !! ( 15 Ιουλίου περίπου στις 9.30 το πρωί θα γίνει) αλλά φαντάζομαι πως θα είναι φανταστική να την παρατηρεί κανείς από το προηγούμενο βράδυ στις 14. Ακόμα και σε μένα που δεν μου αρέσει να πολυασχολούμαι με τα κοσμικά αυτή η πανσέληνος μου κίνησε ιδιαίτερα την περιέργεια να την δω λίγο καλύτερα, πιο αναλυτικά απο τις συνήθεις απαλές ματιές που συνηθίζω να τους ρίχνω..
ΑΝΑΛΗΨΗ ΔΡΑΣΗΣ
Ισως γιατί ο χρόνος της σκέψης και της συνηδητοποίησης των πραγμάτων δείχνει να στενεύει και πλησιάζει ο καιρός να αναλάβουμε δράση. Φτάνουμε όλο και πιο κοντά να νιώσουμε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να γίνουμε εμείς οι ίδιοι οι συγγραφείς, παραγωγοί και οι διευθυντές ορχήστρας της καθημερινής μας πραγματικότητας.
Φυσικά φτάνοντας στα άκρα αυτής της συνηδητοποίησης δεν είναι εύκολο το χαντάκι που πρέπει να πηδήξουμε μια και το μονοπάτι που οδηγεί εκεί είναι και δύσβατο και σκληρό τόσο για το συναισθηματικό όσο και για το φυσικό σώμα...
Τα κύματα της αλλαγής μπορεί να είναι άλλες φορές διασκεδαστικά και άλλες φορές τρομοκρατικά αναλόγως αν μπορούμε να αναρριχηθούμε και να ισσοροπήσουμε πάνω σε αυτά ή αν το σερφ που ξέρουμε είναι χάλια και η ανατροπή μέσα στο νερό είναι το αναγκαίο κακό!
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μείνουμε κεντραρισμένοι και να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι όλες μας οι ανάγκες, ότι χρειαζόμαστε είναι μέσα μας, μέσα στην καρδιά μας και το μόνο που χρειάζεται είναι να συντονιστούμε με αυτό!
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω.
Αφήνοντας τα συναισθήματα να μας οδηγούν( ήλιος στον καρκίνο), χωρίς να χάνουμε τους αρχικούς μας στόχους κι επιδιώξεις(σελήνη στον αιγόκερω)
Οι φόβοι κι ανασφάλειες ας δώσουν ώθηση κι ενέργεια να κάνουμε βήματα μπροστά κι ΟΧΙ πίσω.Ας συγκεντρωθούμε σε αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε κι ας μην φοβηθούμε τις αλλαγές που είναι επιβεβλημένες από το συναίσθημά μας, πάμε μπροστά, πάμε γι’ άλλα...
Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Η Αφροδίτη στον Καρκίνο έχει ενεργή συμμετοχή στην Πανσέληνο αυτή και ο ρόλος της ιδιαίτερα σημαντικός!
Μαζί με τους υπόλοπους συνοδούς της (κρόνο,ουρανό,πλούτωνα)- καθώς κι 135 με ποσειδώνα, πλησιάζει να κλείσει σταυρό στα παρορμητικά ζώδια και σαν Θεά της ομορφιάς και της Αγάπης θα δώσει έμφαση στα ζητήματα καρδιάς και συναισθηματικών σχέσεων γενικότερα.
Ετσι σχέσεις και συνεργασίες θα αναπροσδιοριστούν, θα καταρεύσουν ή θα αναδομηθούν, θα γίνουν πιο ίσες ή πιο άνισες, θα ερωτευθούν ή θα ξενερώσουν ΑΛΛΑ ίδιες δεν θα μείνουν, ανάλογα βεβαίως με τις πραγματικές ανάγκες αλλαγής του εσωτερικού μας εαυτού.Αφουγκραστείτε τις φωνές της ψυχής, πάρτε χρόνο και συντονιστείτε με τον εσώτερο εαυτό για να πάρετε τις απαντήσεις που ψάχνετε...Σε έναν κόσμο υλικό, σε ένα κόσμο που κινείτε γύρω από το <<έχω>> ή το <<θέλω να έχω>> αντικαταστήστε τα ,με τα ρήματα <<νιώθω>> ή <<θέλω να νιώσω>> για να κάνω την αλλαγή μου αναίμακτα....
Η ΔΗΜΗΤΡΑ
Τα πρώτα βήματα της Δήμητρας στον Κριό( μόλις στην πρώτη πρώτη μοίρα) μπορεί να διεκολύνουν την ανθρωπότητα στην ανάληψη μιας άλλης ενιαίας συνείδησης που να προέρχεται από μεγαλύτερα διαισθητικά βάθη και όχι από συγκεκριμένους φανερούς λόγους και στείρα λογική.Η κίνηση κάθε πλανήτη στην πρώτη μοίρα ενός ζωδίου είναι πάντα δειλή και ανιχνευτική αποτελεί μια μύηση στο άγνωστο, στο ασυνήθιστο και ότι αρχικά μοιάζει μη λογικό, σε ένα πρώτο επίπεδο ,σε μια καινούργια διάσταση μπορεί να έχει φανταστική εξέλιξη σε ένα μεταγενέστερο διευρυμένο επίπεδο επίγνωσης και συνειδητότητας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου