Δευτέρα 25 Απριλίου 2016




Αλλάζω...για μένα!

Η ζωή πριν την Κρόνια περίοδο είναι απλά μια προετοιμασία για να μάθουμε πως να ζούμε μετά από αυτή


Ενας παλιός Ινδιάνικος Μύθος μας διηγείται πως όταν οι Θεοί ήθελαν να κρύψουν κάπου σίγουρα και ασφαλή το συναίσθημα της ευτυχίας, το έκρυβαν πολύ βαθιά μέσα στην ψυχή των ανθρώπων. Ετσι ήταν αναγκασμένοι να το αναζητήσουν παντού στον έξω κόσμο κι αφού πειστούν πως αποκλείεται να τους το προσφέρει κάτι ή κάποιος από το περιβάλλον τότε να στραφούν στην ίδια τους την ψυχή και να το ανασύρουν.
Εκτοτε περάσαμε πολλές δεκαετίες διαβάζοντας οδηγούς ανάκτησης της αυτοπεποίθησης και πίστης στον εαυτό μας, εύρεσης του πραγματικού σκοπού αλλά και πιο “ελαφριές Αμερικάνικες εκδοχές”' όπως τα δέκα βήματα της ευτυχίας,το βρείτε τον άνδρα της ζωής σας με δυο κινήσεις κλπ. Η ψυχοθεραπεία ακολούθησε σαν μια πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση ανίχνευσης συναισθηματικών καταστάσεων αλλά και ιδεοαναγκαστικών συμπεριφορών που μας οδηγούσαν σε απομόνωση και σε μη κοινωνική ένταξη, πάντα βάση των ορισμένων προτύπων. Οι σχέσεις και δη οι ερωτικές περνούσαν-και περνάνε- από σαράντα κύματα, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις όλο και ανέβαιναν εφόσον πλην της εμφάνισης, της μόρφωσης,της καλλιέργειας, της οικονομικής επιφάνειας έπρεπε να είσαι και “ψαγμένος” εσωτερικά! Είσαι φλεγματικός ή χολερικός; μήπως αιματώδης; Μήπως να μας αφήσετε ήσυχους να κάνουμε ότι θέλουμε και αν χρειαστεί να αλλάξουμε κάτι να είναι επειδή πρόκειται για εσωτερική ανάγκη και όχι για το κυνήγι και το άγχος της επιτυχίας;

Η Ζωή πριν τα 30 μοιάζει με προπόνηση!

ΚΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Η πιο σημαντική περίοδος, που σηματοδοτεί την ψυχική ωριμότητα αλλά και την αυτοσυνείδηση είναι όταν ο διελαύνων Κρόνος επιστρέψει για πρώτη φορά στη γενέθλια θέση που είχε στο ωροσκόπιο μας όταν γεννηθήκαμε. Μια περίοδος που κρατά περίπου 2 χρόνια με τις αναδρομές του αλλά που ουσιαστικά μας μαθαίνει να αναγνωρίζουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε σε αυτή τη ζωή. Ετσι περίπου στα 28 και μέχρι τα 30,31 χρόνια αυτόματα πατιέται ένα κουμπάκι εσωτερικής αναγνώρισης και αίφνης όλα αλλάζουν! Καριέρες παίρνουν άλλη μορφή ή παραιτούνται και αλλάζουν τελείως αντικείμενο. Αποφασίζουμε σπουδές που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα μας εξέφραζαν, μετακομίζουμε ή αλλάζουμε τόπο διαμονής ώστε πιθανοί ομφάλιοι λώροι να κοπούν με φυσικό τρόπο και ανώδυνα πλέον. Αποφάσεις για σημαντικές δεσμεύσεις γάμους ή παιδιά δεικνύουν τις πραγματικές μας ανάγκες. Αν όχι πραγματοποιούνται χωρισμοί και στροφή σε άλλα ενδιαφέροντα πολύ διαφορετικά από αυτά που η οικογένεια μας είχε δρομολογήσει.
Ο Ωροσκόπος μετά τα 30;
Σημαντικές αλλαγές συντελούνται σε όλα τα επίπεδα με αποτέλεσμα συχνά να ακούμε κι εκείνη τη φράση:μα ο Ωροσκόπος δεν ισχύει μετά τα 30; μα φυσικά και όχι! είναι η απάντηση. Ωροσκόπος σημαίνει ο σκοπός της ώρας και ισχύει από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναπνοής μας σε αυτό τον κόσμο. Σαφέστατα όμως είναι αδύνατον να εκφραστεί σωστά και όπως πρέπει αν δεν υπάρχει μια σχετική ωριμότητα. Πως είναι δυνατόν να ενηλικιωθούμε στα 18 ή τα 21 πριν η προσωπικότητα δεν γευτεί την Κρόνια εμπειρία από όλους τους οίκους,από όλες τις γωνίες με τους προσωπικούς πλανήτες; πως να ωριμάσει μια ψυχή στα 18; αν λίγο δεν τριγυρίσει,δεν μορφωθεί, δεν ερωτευθεί, δεν απογοητευθεί έστω να εργαστεί για όλα αυτά πριν καταλήξει να επιθυμήσει την ουσία της πραγματικής της ύπαρξης. Πως λοιπόν ένα τόσο προσωπικό σημείο- το σημαντικότερο- να εκφραστεί πριν την φυσική ηλικία των 30; μπορεί να υπάρχει εκεί και να υφίσταται χωρίς να βρίσκει τρόπο έκφρασης προς τον έξω κόσμο και το περιβάλλον μια και το Ηλιακό ζώδιο-το ζώδιο μας δηλαδή- είναι πάντα παρών και συχνά μπορεί να καπελώνει τον ωροσκόπο μας.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΛΗΝΗ
Ταυτόχρονα με την επιστροφή του Κρόνου άλλη μια σημαντική επιστροφή συμπίπτει με την ηλικία των 28 ετών και δεν είναι άλλη παρά αυτή της προοδευτικής μας Σελήνης. Αφορά ένα συμβολικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι περισσότερο μυημένοι στην τέχνη της Αστρολογίας και αφορά την Σελήνη και κατά συνέπεια την συναισθηματική κατάσταση του ατόμου που ολοκληρώνεται με μια πλήρη περιστροφή μέσα στο ζωδιακό αντλώντας πληροφορίες από όλα τα ζώδια και τους οίκους του προσωπικού ωροσκοπίου. Ετσι λογικά μια ανθρώπινη ύπαρξη έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να ολοκληρώσει την εμπειρία της σχετικά με τις αισθήσεις,τα συναισθήματα,τις σχέσεις. Βιωματικά έχει περάσει από όλα τα στάδια αδιαφορίας ή ενδιαφέροντος για άλλους ανθρώπους, έχει κλάψει, ευτυχήσει , έχει δείξει αλλά και έχει εισπράξει κατανόηση για τον ανθρώπινο πόνο, έχει προετοιμαστεί ουσιαστικά για την σημαντική περίοδο ανάπτυξης του επόμενου κύκλου της που είναι και ο πιο σημαντικός. Κανείς εξάλλου δεν προλαβαίνει να γίνει τέλειος επαγγελματίας, εραστής/σύζυγος, πατέρας ή μητέρα μέχρι τα 30 του. Εκεί κάπου αρχίζουν όλα!

Η 2η επιστροφή του Κρόνου
Φυσικά πρόκειται για πιο εύκολη περίπτωση από την 1η φορά που την βιώνουμε παρόλο που λογικά υπάρχει η “πίεση της μέσης ηλικίας”( λαμβάνει χώρα περίπου 56-58 ετών) Οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να διάγουν τον βίο τους συντροφευμένοι παρά μόνοι, αλλά ακριβώς τη στιγμή που επιβαρυμένοι με ευθύνες χρειαζόμαστε έναν πραγματικό σύντροφο,ο διαθέσιμος χρόνος είναι λίγος όπως και η ενέργεια για μια ουσιαστική και στενή σχέση. Οι καινούργιες σχέσεις στη μέση ηλικία δημιουργούνται κάτω από διαφορετικές συνθήκες από κείνες της νεότητας μας,όταν μαθαίναμε την αγάπη μέσα από το παιχνίδι και τις ατελείωτες ώρες εξερευνήσεων της σεξουαλικής και συναισθηματικής οικειότητας μας με τον άλλο. Τώρα, είμαστε τόσο πολυάσχολοι και κουρασμένοι που το βράδυ πέφτουμε νεκροί για ύπνο κι έχουμε λιγότερο το μυαλό μας στις αγάπες και τους έρωτες. Οι υπάρχουσες σχέσεις μας υποφέρουν επίσης από τις απαιτήσεις της μέσης ηλικίας και μπορεί να ραγίσουν και να σπάσουν κάτω από την πίεση,ειδικά αν δεν μπορούν να υποστηρίξουν την ατομική ανάπτυξη κάθε μέλους με μια ευχάριστη όμως ανατροπή. Λίγο πριν την συνταξιοδότηση και χωρίς τις ευθύνες πλέον των παιδιών το κλίμα χαλαρώνει και η ανανέωση της ερωτικής ζωής είναι άκρως απαραίτητη πριν ο ένας από τους δυο συντρόφους αναζητήσει μια “δεύτερη ευκαιρία”στον έρωτα που θα του ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την πίστη ότι είναι ακόμα νέος και ικανός για αγάπη κι έρωτα. Σε αυτό το στάδιο οι σχέσεις δημιουργούνται και ευδοκιμούν επειδή θέλουμε να υπάρχουν στη ζωή μας κι όχι λόγω βιολογικών αναγκών αλλά ούτε προς εκπλήρωση κοινωνικών ζητουμένων. Η ζωή γίνεται πιο εύκολη και η συντροφικότητα επιφέρει μια τεράστια διαφορά στην ποιότητα ζωής. Οι στενές σχέσεις προσφέρουν τον πιο γλυκό, τον πιο ώριμο καρπό τους αρκεί να υπάρχει κοινό βλέμμα των συντρόφων και αμοιβαία υποστήριξη των επιδιώξεων τους.

 


Το Βασίλειο του Κρόνου είναι η ευθύνη και ο πλανήτης αυτός θα σας δείξει πως να ωριμάσετε μέσα από τις σχέσεις, πως να επιδιώξετε μια ενδιαφέρουσα καριέρα. Αν δεν έχετε σπείρει κάτι σημαντικό μέχρι τότε θα σας δείξει πως πρέπει να σηκώσετε τα μανίκια και να δουλέψετε σοβαρά,πριν το δρεπάνι του κόψει οτιδήποτε σας είναι άχρηστο. Ο ρόλος του δεν είναι να σας τιμωρήσει αλλά να σας εμπνεύσει να πατήσετε σε στέρεο έδαφος και να δώσει χρόνο και δρόμο στις μεγαλύτερες φιλοδοξίες και όνειρα που μπορεί να έχετε. Η επιστροφή του Κρόνου είναι στιγμή επαναπροσδιορισμού, προβληματισμού και ανανέωσης του εαυτού. Είναι μαγική στιγμή αναγέννησης που δυστυχώς δεν συμβαίνει συχνά εφόσον θέλει περίπου 28 χρόνια για να ολοκληρώσει την περιφορά του στο ζωδιακό. Η δεύτερη επιστροφή του περίπου στα 56-58 σηματοδοτεί την απελευθέρωση από τα οικογενειακά κι εργασιακά , άρα και μια δεύτερη νιότη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου