Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΕΡΩΤΑΣ και το Χρήμα (δεν κρύβονται)? ή κρύβονται?






Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ( δεν κρύβονται)

Τι ακριβώς σχέση έχει το ταίρι σας με το χρήμα; Είναι ανοιχτόκαρδος και γαλαντόμος ή απλά το άλλο του όνομα(χαιδευτικά) είναι Σκρουτζ μακ Ντακ;

Οι γιορτές πλησιάζουν, οι ρυθμοί προετοιμασίας γίνονται ολοένα πιο γρήγοροι και ως συνήθως το Ελληνικό στοιχείο της τελευταίας στιγμής μας καταβάλει όλους ανεξαιρέτως, ακόμα και τώρα που η χώρα μας εξακολουθεί να είναι σε περίοδο Συμπαντικής «τιμωρίας» με τον κίνδυνο πτώχευσης να αιωρείται διαρκώς πάνω απ’ τα κεφάλια μας..! κάποτε θα τελειώσει κι αυτό, όπως τελειώνουν όλα σ’ αυτή τη ζωή , δύσκολα ή εύκολα, οδυνηρά ή ανώδυνα( για κάποιους).Το βέβαιο είναι ότι ο Ελληνας και στα πιο δύσκολα και στριμωγμένα οικονομικά του, ποτέ δεν θα αφήσει το ψυγείο του άδειο και τους αγαπημένους του παραπονεμένους έστω και με το μειωμένο και μονίμως άδειο πορτοφόλι των τελευταίων ετών!

Ο Παράγοντας Ζώδιο!

Η λέξη Αστρολογία σημαίνει ο λόγος των Αστρων και το ζώδιο μας ( ο ήλιος μας) αποκαλύπτει την εσωτερική μας φύση και την γενέθλια υπόσχεση (προδιαγραφή) για το που –σε ποιο τομέα της ζωής πρόκειται να «λάμψει» αυτός ο Ηλιος επαγγελματικά, οικονομικά, καριέρα κλπ. Περιγράφει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την κτήση, την απόκτηση αγαθών, την επιθυμία για ασφάλεια( οικονομική) αλλά και την πρόθεση να ξοδέψει απ’ τα υπάρχοντα του στα πλαίσια της ανάπτυξης προσωπικών σχέσεων. Υπάρχουν ζωδιάκια που ξοδεύουν εύκολα και πολλά χωρίς να το πολυσκέφτονται και κάποια άλλα που για να ανοίξουν το πορτοφόλι τους πρέπει να ξεκλειδώσουν και δέκα λουκέτα επιπλέον ή περιπτώσεις που ξοδεύουν αναλόγως των ενδιαφερόντων τους. Πχ οι Ταύροι δεν έχουν πρόβλημα να καλοπληρώσουν ένα καλό γεύμα, ενώ οι καρκίνοι προτιμούν να μη ξοδευτούν και να το μαγειρέψουν μόνοι τους. Οι Λέοντες θα το χρυσοπληρώσουν αν το εστιατόριο είναι «ιν» και «γκλαμ» ενώ οι Παρθένοι δεν υπάρχει περίπτωση ! Ο Αιγόκερως είναι προσεκτικός πως θα διαθέσει τα χρήματα του και αν η ποιότητα ανταποκρίνεται στην αξία του προιόντος όπως και ο Σκορπιός ενώ ο Ιχθείς θα ξοδέψει παρορμητικά και χωρίς πολύ σκέψη αν πρόκειται για κάποιον άλλο που γνωρίζει ότι έχει μεγάλη ανάγκη και θα δώσει μεγάλη χαρά με την προσφορά του αυτή.
Η Σημαντικός Ρόλος της Αφροδίτης
Πρωταρχικός ο ρόλος της στην απόκτηση αλλά και τη διαχείριση των οικονομικών μέσα στο γενέθλιο χάρτη εφόσον κυβερνά την ευημερία και την καλοπέραση( σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στα ερωτικά όπως όλοι νομίζουν). Η φράση τσιγκούνης στα λεφτά , τσιγκούνης και στα αισθήματα δεν είναι καθόλου τυχαία σε σχέση με την Αφροδίτη και τις γωνιακές όψεις της μέσα στο ωροσκόπιο.
Η σχέση της με τον πλανήτη Κρόνο καθορίζει το πόσο εκφραστικός, ομιλητικός, δοτικός είναι κάποιος μέσα σε μια σχέση... ενώ παράλληλα καθορίζει και τα πόσα «καβούρια» έχει μέσα στην τσέπη του όταν θα πρέπει να πληρώσει τον καφέ, το γεύμα ή μια τσίχλα! Στις δύσκολες γωνίες όπως η σύνοδος, η αντίθεση και το τετράγωνο επιφέρει αφόρητους περιορισμούς και αναστολές στην ερωτική ζωή, επιφυλακτικότητα, εγκράτεια και ανασφάλεια στο «ξόδεμα» εφόσον η αίσθηση του καθήκοντος υπερισχύει στα προστάγματα της καρδιάς δημιουργώντας φοβίες και ενοχές στην περίπτωση που εκτεθεί συναισθηματικά ή οικονομικά(και τα δυο ασφάλειες εμπεριέχουν)
Η τσιγκουνιά είναι σύμφωνα με την ψυχολογία μια κατάσταση παθολογική, η οποία έχει επέκταση σε όλη τη ζωή του προσώπου που πάσχει από αυτήν. Δεν έχει να κάνει με τις οικονομικές δυνατότητες κάποιου απαραιτήτως, μιας και μπορεί συχνά να παρατηρηθεί σε ανθρώπους που έχουν οικονομική ευμάρεια και δεν έχουν αντικειμενικό λόγο να είναι τόσο σφιχτοί με τα έξοδά τους.
Η σχέση της με τον πλανήτη Δία είναι σαφώς η χαρά του έρωτα, της επιτυχίας, της καλοπέρασης της υλικής άνεσης. Διαθέτουν ελκυστική προσωπικότητα και μια εξαιρετική ικανότητα να κάνει τον εαυτό του δημοφιλή στους άλλους ανθρώπους με αποτέλεσμα να κερδίζει δημοτικότητα και δημοσιότητα πολύ γρήγορα. Στις σκληρές γωνίες αντίθεση και τετράγωνο διαπιστώνουμε μια υπερβολική έκφραση των αισθημάτων, μια συναισθηματική ζωή γεμάτη υπερένταση αλλά και ροπή στην τεμπελιά, αδιαφορία, αμέλεια, ματαιοδοξία, κενότητα και σπατάλη. Πολύ συχνά υπάρχουν ισχυρές απώλειες λόγω σπατάλης και μαλθακού τρόπου ζωής. Σε ακραία μορφή φτάνουν σε διαταραχή της προσωπικότητας που τα κάνει να μην νιώθουν άνετα αν δεν αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής. Στην πιο θετική μορφή, στη σύνοδο δηλαδή είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε ότι αφορά θέματα τύχης και προσφοράς. Αν η γωνία δε, αφορά ανδρικό ωροσκόπιο είναι αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «έκανε την τύχη της»!!

Η σχέση της με τον πλανήτη Αρη δεν είναι καθόλου μα καθόλου αρνητική σε ότι αφορά τα ερωτικά ζητήματα! Απεναντίας δίνει ώθηση για αγάπη, πάθος , πόθους και η σεξουαλική ενέργεια ξεχειλίζει σε σημείο υπερβολής. Παρόμοια υπερβολή όμως υπάρχει και στο θέμα των οικονομικών όπου το άτομο είναι μαιτρ στην κακοδιαχείριση! Τις περισσότερες φορές συμπαρασύρεται από τα πάθη του για να αποκτήσει κάτι και ξοδεύει αλόγιστα. Υπάρχει ζωηρότατη έκφραση των αισθημάτων και των συναισθημάτων, ηδυπάθεια, ζεστή καρδιά με πρόθεση να ικανοποιήσει και να καλύψει όλες τις επιθυμίες που μπορεί να εκφράσει το ταίρι του. Στις σκληρές γωνίες τετραγώνου και αντίθεσης η υπερβολή στο ξόδεμα ενεργειών διπλασιάζεται με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές διαφωνίες και αψιμαχίες στα ερωτικά και έναν εκτροχιασμό στους τραπεζικούς λογαριασμούς –αν υπάρχουν- λόγω μόνιμα ανικανοποίητων αναγκών. Τέλος
Η σχέση του πλανήτη Ουρανού με την Αφροδίτη έχει το χαρακτηριστικό του απρόβλεπτου στη συμπεριφορά σε ότι αφορά την ερωτική αλλά και την οικονομική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία σταθερότητα αλλά διαρκή σκαμπανεβάσματα που κινούνται στα άκρα( ή κάνουμε οικονομία ή τα πετάμε επιδεικτικά δεξιά κι αριστερά)
Η σχέση του πλανήτη Ποσειδώνα με την Αφροδίτη δυστυχώς δημιουργεί ένα «θολό» τοπίο σε ότι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών πόρων με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλες απώλειες συνήθως από λάθη ή εξαπατήσεις. Στη θετική έκφραση των γωνιών βέβαια( αν μπορούμε να το πούμε αυτό) έχουμε υπερβάλλοντα κέρδη από εξαπατήσεις που ασκεί το ίδιο το άτομο.
Η σχέση του πλανήτη Πλούτωνα με την Αφροδίτη δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ανόδου ή απώλειας μέσα από απρόσμενες συνθήκες ανάλογα με τις γωνίες που δημιουργεί σε όλο το υπόλοιπο ωροσκόπιο. Εχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει έντονο πάθος και προσκόλληση στην ύλη και την κατάκτησή της όχι όμως χωρίς προσφορά σε αγαπημένα πρόσωπα ή στην ανθρωπότητα γενικότερα.



Σας έχει κάνει ποτέ σκηνή η σχέση σας για τα ρούχα που αγοράσατε ενώ δεν σας ήταν απολύτως απαραίτητα; ή μήπως στις διακοπές κυκλοφορεί με χαρτάκι-μολυβάκι γράφοντας κάτω επακριβώς τα έξοδα έτσι ώστε στο τέλος να γίνει ένας τέλειος διαμερισμός των εξόδων; Ακόμη μήπως η αγορά μιας τοστιέρας ή μιας κατσαρόλας αποτελεί θέμα συζήτησης μηνών έτσι ώστε να γίνει η απαραίτητη έρευνα αγοράς προκειμένου να επιτευχθεί η πιο συμφέρουσα αγορά και να σας φύγει το άγχος; Ή μήπως ακόμα χειρότερα- τα λόγια και οι εκδηλώσεις αγάπης είναι απειροελάχιστες εως ανύπαρκτες και χρειάζεται να καταφεύγετε σε γκρίνιες τύπου πες μου επιτέλους «μια γλυκιά λέξη» για να εισπράξετε τελικά απάντηση τύπου: να σου φέρω προφιτερόλ καλή μου , τώρα που ο γείτονας κλείνει και τα δίνει όλα μισοτιμής! Αναγνωρίστε και αντιμετωπίστε άμεσα και στα αρχικά στάδια τα γνωρίσματα του χαρακτηριστικού τσιγκούνη... πριν σας χρεώσει και τον αέρα που αναπνέεται!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου