Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Αυτόν που θέλουν οι γυναίκες!




Αυτόν που θέλουν οι γυναίκες!


Ας είμαστε ειλικρινείς και ας μην μείνουμε μόνο στην εμφάνιση τώρα που μεγαλώσαμε λιγάκι. Ως γνωστόν τα καλύτερα «έλκονται» γι ‘αυτό ας αναγνωρίσουμε κι ας παραδεχθούμε τι είναι ακριβώς αυτό που θέλει η ψυχή μας για ταίρι!




Τι τύπο άνδρα προτιμάτε; ψηλό, μελαχρινό με αποφασιστικό βλέμμα και μυστηριώδη αινιγματική συμπεριφορά; ή καστανό, με πράσινα μάτια, μέτριο ύψος αλλά και μετριοπαθή συμπεριφορά, ευγενικό με τους φίλους και τη μαμά σας αλλά επικίνδυνα διπλωματικό και ανελέητα γοητευτικό με «με όλες» τις γυναίκες του πλανήτη; Έξυπνο και με χιούμορ ή αρκείστε απλά στο να τιμά τα παντελόνια που φοράει  δηλαδή να είναι το κλασσικό πατροπαράδοτο αρσενικό των ελληνικών ταινιών της δεκαετίας του ’60; Γνωρίζετε ότι οι άνδρες-όπως και οι γυναίκες- στην πραγματικότητα έλκουν αυτούς που κατά βάθος επιθυμούν βαθιά ανάλογα με την θέση του Ηλιου και του Αρη στον προσωπικό τους χάρτη; και φυσικά τις γωνίες που δέχονται από τους υπόλοιπους πλανήτες μέσα σ’ αυτό που ονομάζουμε προσωπικό Ωροσκόπιο; Το ζήτημα είναι αν έχουμε εμείς οι ίδιες αναγνωρίσει τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουμε και πως ακριβώς θα το περιγράφαμε, ώστε να γίνει κατανοητό στο Σύμπαν-ή έστω στο αυτί του καλού Θεού που μας ακούει-. Παρατηρείται βεβαίως και το φαινόμενο της επανάληψης των τύπων που ανακυκλώνονται, με ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα κατάληξης αλλά με διαφορετικό σενάριο εμφάνισης κάθε φορά, ώστε να υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον. Ετσι συχνά παρατηρώ –γυναίκες όλων των ηλικιών- να επιθυμούν διακαώς έναν σύντροφο, να υπερ μάχονται υπερ της συντροφικότητας, να επιμένουν για το πόσο επιθυμούν να δεσμευτούν και να έρθουν κοντά με ένα ταίρι αλλά στην πράξη να εμπλέκονται μόνο με «ακατάλληλους» δηλαδή με τύπους που είναι πολύ μεγαλύτεροι ή αντιθέτως πολύ μικρότεροι, τύποι που ζουν περί τα 5000 χιλιόμετρα μακριά, τύποι που ασκούν επαγγέλματα που δεν τους επιτρέπουν να έχουν μόνιμη κατοικία ή για κάποιο λόγο χρειάζεται να λείπουν συνέχεια(ναυτικοί, πιλότοι, στρατιωτικοί, καλλιτέχνες κλπ) Παρατηρώντας λίγο καλύτερα τους χάρτες των γυναικών που τους είχαν πρώτους στη λίστα των προτιμήσεων τους , η έκπληξη ήταν τεράστια γιατί είχαν όλες ένα κοινό χαρακτηριστικό στις γωνίες που σχημάτιζε ο γενέθλιος Ηλιος τους! Ήταν σε όλες με κάποια σκληρή γωνία έναντι του πλανήτη Ουρανού! Γιατί βεβαίως η αμυντική θέση του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι στη δέσμευση δεν ήταν επαρκώς αναγνωρίσιμη από τις ίδιες οι οποίες προτιμούσαν να ταυτιστούν με τα κοινωνικά πρότυπα  και δεν ήθελα δημόσια να παραδεχθούν ότι στην πραγματικότητα «δεν ήθελαν κανέναν μες τα πόδια τους» Ετσι επέλεγαν τύπους που οι ίδιοι αδυνατούσαν να έρθουν πιο κοντά , να δεσμευτούν για  πρακτικούς ή κοινωνικούς λόγους έτσι ώστε να αποποιούνται οι ίδιες την ευθύνη της «μη δεσμευσής τους»
Αναγνωρίστε τον τύπο του συντρόφου που πραγματικά επιθυμείτε και σταματήστε τα σχόλια τύπου είμαι άτυχη, δεν υπάρχουν άνδρες σήμερα και άλλα τέτοια περίεργα που δεν αποδεικνύονται μια και «εκεί» έξω υπάρχουν μυριάδες άνδρες που περισσότερο κι από μας τις ίδιες επιθυμούν μια γυναίκα να τους αγαπά και να τους φροντίζει-μην ξεχνάτε ότι δεν μπορούν να ζήσουν και μόνοι τους, όπως κάλλιστα μια γυναίκα μπορεί!
Αν έχετε τον Ηλιο σας σε γωνία με τον Δία
Επιθυμείτε έναν επιτυχημένο, αναγνωρισμένο άνδρα στην υλική ή διανοητική σφαίρα, κάποιον που να βρίσκεται ψηλά στην κοινωνική κλίμακα, με ισχύ και με ικανότητες να πραγματοποιεί μεγάλα κατορθώματα. Καθόλου δεν σας ενοχλεί αν αυτό συμβαίνει για λόγους προσωπικής προβολής (και φιγούρας) ακόμα κι να φτάνει και ξεπερνά το όρια της σπατάλης. Φιλόδοξος, υπερήφανος αλλά και απαιτητικός  στην συμπεριφορά απεχθάνεται την γκρίνια, τη μιζέρια, την ταπείνωση και την ολιγωρία αν και καμιά φορά γίνεται κι ίδιος κάπως αμελής και αναβλητικός. Ο Επεκτατικός!
Αν έχετε τον Ηλιο σας σε γωνία με Κρόνο
Επιθυμείται έναν άνδρα με χαρακτήρα σταθερό, αρκετά αυστηρό, σίγουρα υπομονετικό με ικανότητα να αφοσιώνεται πλήρως σε ένα σκοπό και στόχο που συνήθως είναι η επαγγελματική και οικονομική του ανέλιξη. Σαφέστατα επειδή μιλάμε για γηραίο πλανήτη δεν υπάρχει κατεύθυνση σε νεαρές ηλικίες αλλά μάλλον σε κάπως περασμένης, καταξιωμένα και σοβαρα/αξιοσέβαστα ως προς τον περίγυρο, λίγο μοναχικά, λίγο καχύποπτα ίσως και λίγο σνομπ .Προσοχή στην τάση τους να έχουν μια μόνιμη απαισιοδοξία για τα πάντα ή να καταπιέζουν διαρκώς τους άλλους καλύπτοντας δικές τους προσωπικές ανασφάλειες. Ο Μοναχικός!

Αν έχετε τον Ηλιο σας σε γωνία με τον Ουρανό
Επιθυμείται έναν αντισυμβατικό, προοδευτικό, ακατάστατο σχεδόν ταραχοποιό τύπο, που αρνείται πεισματικά να πορευθεί με το ρεύμα αλλά αντιθέτως θέλει να πηγαίνει διαρκώς κόντρα με αυτό. Καμία σχέση με κλασσικό σχήμα τύπου κουστουμάκι, γραβατούλα, γραφειάκι θα δηλώνει διαρκώς την αντιφατική του φύση η οποία θα εμπεριέχει και μεγάλες ποσότητες πείσματος, ιδιοτροπίας και ξεροκεφαλιάς. Μπορεί να θαυμάζετε την ικανότητα του να αγωνίζεται προκειμένου να επιφέρει επαναστατικές αλλαγές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις αλλά σιγουρευτείτε ότι δεν έχει να κάνει μόνο με προσωπικά του συμφέροντα
Προσοχή στην αδυναμία του να συγκεντρωθεί σε πρακτικά ζητήματα και να εστιάσει σε πεζά ζητήματα όπως η συντροφικότητα και η τρυφερή στήριξη των ανθρώπων που τον αγαπούν. Ο Αδέσμευτος!

Αν έχετε τον Ηλιο σας σε γωνία με τον Ποσειδώνα
Επιθυμείτε έναν ευαίσθητο, επιρρεπή σε μυστήριες κι επικίνδυνες έξεις τύπο αλλά με πλούσιο πνευματικό και ψυχικό τομέα. Συνήθως επηρεάζονται εύκολα από το περιβάλλον , έχουν  δραστήρια φαντασία και καλλιτεχνικές ανησυχίες , εύκολο ενθουσιασμό και μια κλίση στο μυστικισμό, τα περίεργα φαινόμενα και τις εκκλησιαστικές επιρροές. Γοητευτικοί λόγω του απίστευτου ρομαντισμού , της διαισθητικής κατανόησης των γύρω τους  ζουν συχνά σε καταστάσεις χάους, αυταπάτης, εξαπατήσεων και γενικότερα ανεδαφικής προσέγγισης του εξωτερικού περιβάλλοντος τους. Ο Ευάλωτος!
Αν έχετε τον Ηλιο σας σε γωνία με τον Πλούτωνα
Επιθυμείτε έναν άνδρα με ισχυρή, μαχητική και έντονη προσωπικότητα. Το πάθος πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας του, ανεξάρτητα από το αν κατευθύνεται σε θετικά ή αρνητικά μονοπάτια. Τρομερές δυνάμεις θέλησης είτε για αναμόρφωση είτε για καταστροφή ξεπηδούν ανελέητα μέσα από την μόνιμη συναισθηματική υπερένταση που τον διακατέχει ενώ παράλληλα υπερασπίζεται φανατικά και με έντονη αλαζονεία και έπαρση κάθε θέση ή ιδέα του καρφώνεται στο μυαλό. Φυσικά αγαπάει με ένταση, ζηλεύει με πάθος , εκδικείται με δύναμη! Ο Αρχηγός!

Ελπίδες, επιθυμίες συχνά με αισιοδοξία, άλλες φορές με απαισιοδοξία ,θεριεύουν και μας κυριεύουν στη διαδρομή της αναζήτησης του έρωτα, του μοναδικού φτερωτού Θεού που μπορεί να στρώσει με ροδοπέταλα το μονοπάτι της ψυχής μας. Σε αντίθεση με την εικόνα του μικρού ροδομάγουλου Θεού με το τόξο και τα βέλη, ο Ερωτας ήταν γιός της Πενίας και του Πόρου- καθόλου εύπορος δηλαδή και με εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή-. Μήπως αυτή η μυθολογική προσέγγιση είναι πιο κοντά στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα των σχέσεων μας; Μήπως το υποσυνείδητο και οι πιο κρυφές επιθυμίες μας καλύπτονται από το αυστηρό κοινωνικό καθεστώς που απαιτεί να του παρέχουμε μια συγκεκριμένη εικόνα του εαυτού μας; Μια μικρή εσωτερική ανίχνευση των αναγκών μας ίσως μας ανοίξει ορίζοντες διαφορετικής αποδοχής του «είναι» μας και να μας φέρει γνήσια και ειλικρινά πλάι σ’ αυτό που ονομάζεται αδελφή-ψυχή.

1 σχόλιο: