Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ των σχέσεων!


ΚΡΟΝΟΣ

Ο Μεγάλος παρεξηγημένος των Σχέσεων

Κάνει τα ασήμαντα σημαντικά, κάνει τα μικρά να φαίνονται μεγάλα, έχει τη δύναμη να ισχυροποιεί, να στήνει και να υλοποιεί οτιδήποτε υπόσχεται! Ποιος δεν θα ήθελε έναν τέτοιο σύντροφο στη ζωή του;

Ο φοβερός και τρομερός πλανήτης Κρόνος- άρχοντας της δικαιοσύνης- και τιμωρός παντός είδους ασυνέπειας και ολιγωρίας είναι ο μεγάλος παρεξηγημένος , και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του στους κύκλους των Αστρολογικών σπουδών. Οι άνθρωποι είτε γνωρίζουν και παρακολουθούν τις αστρολογικές εξελίξεις , είτε απλά συνηθίζουν να διαβάζουν το ωροσκόπιο τους στα περιοδικά ανησυχούν και τρομάζουν από την παρουσία του και τα περάσματα του νομίζοντας ότι βασικός του σκοπός είναι να τους περιορίσει και ει δυνατόν να τους καταστρέψει! Στην πραγματικότητα, σαν τελευταίος με γυμνό μάτι ορατός πλανήτης σχετίζεται αστρολογικά με το Χρόνο και τα αποτελέσματά του. Μέσω του Κρόνου/Χρόνου μαθαίνουμε τα όρια μας, στήνουμε και εδραιώνουμε καταστάσεις , διδασκόμαστε ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να εκπληρώσουμε συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς και πάνω από όλα , ότι όλα αυτά γίνονται κάτω από μια υψηλή επίβλεψη που απαιτεί εργασία , καθήκοντα και ανάληψη ευθυνών. Αν όλα αυτά είναι τρομακτικά , σκεφτείτε μια κοινωνία όπου όλα θα γινόντουσαν χωρίς νόμο και τάξη, χωρίς αρχές και όρια, χωρίς αίσθηση και απονομή δικαιοσύνης , χωρίς επιβράβευση τελικά αυτού που μοχθεί και κοπιάζει ενάντια σε αυτόν που πατά επί πτωμάτων και επικρατεί!
Σχέσεις σταθερές και μακροχρόνιες
Κεραυνοβόλοι έρωτες, σχέσεις πάθους, φλογερά ειδύλλια κλπ τις περισσότερες φορές δεν καταλήγουν να ξυπνούν στο ίδιο κρεβάτι αν ο πλανήτης της δέσμευσης (Κρόνος) δεν κάνει αισθητή την παρουσία του σε μια συναστρία εραστών! Κάθε προσωπική γωνία που σχηματίζει με έναν προσωπικό πλανήτη δίνει αίσθημα καθήκοντος, καρμικού χρέους και είναι ο απόλυτα απαραίτητος παράγοντας για μια μακροχρόνια δέσμευση. Στο ξεκίνημα μιας σχέσης νιώθουν μια ακατανίκητη , ανεξήγητη ανάγκη να βρίσκονται μαζί ανταλάσσοντας απόψεις , γνώμες, ιδέες για όλα όσα θεωρούν ουσιαστικά θέματα πάνω στη ζωή και τον κόσμο τους. Συχνά κάποιος από τους δύο γίνεται δάσκαλος και ο άλλος μαθητής που ρουφά με δίψα τις πληροφορίες που διαρκώς του διοχετεύει. Μερικές κάποιες επιφυλάξεις που ίσως νιώθουν τις περισσότερες φορές είναι γιατί στην πραγματικότητα προαισθάνονται πως αυτή θα είναι μια σχέση ουσίας, μια σχέση ζωής που καλούνται να ανταποκριθούν με σοβαρότητα στο ύψος των περιστάσεων
ΘΕΤΙΚΑ και λιγότερα θετικά...
Παραδοσιακά οι γωνίες τριγώνου κι εξαγώνου είναι πάντα υποστηρικτικές, διευκολύνουν τη ροή και περνούν εύκολα το μήνυμα από τον έναν στον άλλο χωρίς να υπάρχει έντονα το στοιχείο της υποχρέωσης ή της καταπίεσης μεταξύ των συντρόφων. Αντιθέτως οι σκληρές γωνίες τετραγώνου, αντίθεσης και συνόδου είναι πιο απαιτητικές και χρειάζονται περισσότερη ωριμότητα προκειμένου τα μέλη της σχέσης να μην νιώθουν ότι είναι κάθε φορά αντικείμενο κριτικής στα μάτια του αγαπημένου τους. Γωνίες του Κρόνου συναντάμε συχνά σε συναστρίες που η διαφορά ηλικίας στο ζευγάρι είναι σημαντική ή σε περιπτώσεις που υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες συμβίωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ίδιο τόπο(πχ δουλεύουν σε διαφορετικές πόλεις)

Ο Κρόνος σε γωνία με τον Ηλιο σε μια συναστρία δίνει υποστήριξη και αναπτύσσει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών μιας σχέσης. Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, νιώθουν ασφάλεια να κάνουν πράξη τις επιθυμίες τους αλλά χρειάζεται προσοχή ώστε να υπάρχει καλή επικοινωνία σε περίπτωση που ένας από τους δύο αισθανθεί περιορισμό.
Ο Κρόνος σε γωνία με τη Σελήνη δημιουργεί μια σταθερή και οικεία βάση για το ζευγάρι και τα συναισθήματα απλώνονται απλά και ξεκάθαρα καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου τους. Ακόμα και στις δύσκολες γωνίες που η ροή διακόπτεται, πάντα υπάρχουν αντοχές για παραπάνω προσπάθεια εφόσον υπάρχει μόνιμα η αίσθηση του μοιραίου
Ο Κρόνος σε γωνία με τον Ερμή χαρίζει τη δυνατότητα μιας βαθιάς , ουσιαστικής επικοινωνίας μέχρι τα βαθιά γεράματα. Κατανόηση, αγάπη , υποστήριξη αλλά και κοινά ενδιαφέροντα γεμίζουν τον κοινό βίο και γίνεται ο ένας αναπόσπαστο κομμάτι του άλλου. Με δύσκολες γωνίες χρειάζεται προσοχή στο να μην γίνονται κουραστικές οι συζητήσεις μεταξύ τους-χωρίς να χαλαρώνουν ποτέ- και να μην γίνονται αυστηροί κι επικριτικοί χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.
Ο Κρόνος σε γωνία με την Αφροδίτη ισχυροποιεί εξαιρετικά τα αισθήματα και των δύο σχεδόν από την αρχή της σχέσης. Αισθάνονται ότι ανήκουν αποκλειστικά ο ένας στον άλλο με μοιραίο τρόπο και πως τίποτα δεν μπορεί να διαρρήξει αυτή τη σιωπηλή συμφωνία μεταξύ τους. Ακόμα και στις δύσκολες γωνίες που υπάρχει μόνιμα η αίσθηση του ανικανοποίητου, γίνεται υπερπροσπάθεια να καλύψουν συναισθηματικές ανάγκες που διαρκώς ξεπηδούν αλλά κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον!!!
Ο Κρόνος σε γωνία με τον Αρη θεωρείται ιδανικός για θέματα οργάνωσης και πρακτικής σε θέματα καθημερινότητας, έτσι το αρμονικό κλίμα στη συμβίωση διασφαλίζεται και οι σύντροφοι νιώθουν άνετοι και χαλαροί. Υπάρχει αμοιβαία μια συντονισμένη βοήθεια κι εξυπηρέτηση και τα τυχόν προβλήματα λύνονται στη στιγμή. Στις δύσκολες γωνίες δημιουργείται μπλοκάρισμα στη σεξουαλική έκφραση εφόσον δεν υπάρχει συντονισμός των ενεργειών κι απαιτείται υπομονή για να ξεπεραστεί.
Ο Κρόνος σε γωνία με τον Δία ανοίγει δημιουργικούς ορίζοντες και ανταλάσσουν γνώσεις και πληροφορίες που τους εξελίσσουν σαν προσωπικότητες. Οι εμπειρίες του ενός γίνονται πηγή γνώσης για τον άλλο και αυτό έχει εξαιρετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα, εφόσον πετυχαίνουν τους στόχους τους με ιδιαίτερη ευκολία. Στις δύσκολες γωνίες ίσως κάποιος από τους δύο να χρειάζεται να είναι πιο υπομονετικός μέχρι να κατανοήσει το ταίρι του τις προσωπικές του ανάγκες.


Κάθε σχέση είναι κι ένας δρόμος, ένα μονοπάτι καρμικών προδιαγραφών που τείνει να οδηγήσει την εξελικτική πορεία της ψυχής με κύριο σκοπό το καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση. Η σημαντική παρουσία του Κρόνου σε μια συναστρία δίνει τη δυνατότητα της αναγνώρισης των προσωπικών ελλείψεων καθώς και την αναγκαιότητα της επίπονης και σκληρής προσπάθειας της ένωσης των δυνάμεων προκειμένου να ξεπεραστούν δυσκολίες και εμπόδια. Χαρίζει σταθερή πορεία με πυξίδα που στρέφεται κάθε φορά προς την πλευρά της δημιουργικής και φωτεινής πλευράς του ανώτερου εαυτού και κυρίως ενδυναμώνει τις ψυχές των συντρόφων , παρέχοντας τους συναισθηματική ασφάλεια, πίστη και ελπίδα πως μόνο ενωμένοι θα ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο που λέγεται «ζωή»!













Γυναικείο περιοδικόeyedoll.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου