Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ



Μαγεία είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου, αν μπορείς να το κάνεις αυτό μπορείς να κάνεις τα πάντα!
Βόλφγκανγκ Γκαίτε



«Μάγισσες φέρτε βότανα» λέει το γνωστό τραγουδάκι και βεβαίως καμία σχέση με τους Αστρολόγους και την Αστρολογία γενικότερα αν και στην πορεία του ένας επαγγελματίας Αστρολόγος αντιμετωπίζει συχνά περιπτώσεις που επιμένουν να ισχυρίζονται ότι είναι ματιασμένοι ή μαγεμένοι ή έστω γενικότερα κάποιος τους έχει βάλει στο μάτι και τους γλωσσοτρώει. Ας λύσουμε τελικά απορίες και ας δώσουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις των υπερφυσικών δυνάμεων των εξηγήσεων του Ουρανού για να βάλουμε τα πράγματα στη βάση τους. Η γνώση της Αστρολογίας δεν είναι ταλέντο και οι Αστρολόγοι δεν έχουν ιδιαίτερες δυνάμεις, δεν βλέπουν οράματα, δεν φαντασιώνονται μορφές που τους μιλάνε και προπάντων δεν έχουν δυνατότητες αν δεν σας βολεύουν τα γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου να τα αλλάξουν! Η σπουδή της είναι τεράστια και δεν τελειώνει ποτέ, οι σχολές της Αστρολογίας έχουν πλήρη πρόγραμμα όπως ακριβώς τα κολέγια και μαθήματα όπως τα μαθηματικά, η φιλοσοφία η Αστρονομία κλπ Δύσκολα τα πράγματα δηλαδή αν επιθυμείς πραγματικά να την κατακτήσεις σαν αντικείμενο γνώσης.
ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
Ο χρόνος πάντα μετρά διαφορετικά για τους ανθρώπους ανάλογα με ιδιοσυγκρασία τους, υπάρχουν αυτοί που ξεπερνούν τα πάντα μέσα σε δύο ώρες και υπάρχουν κι αυτοί που αν δεν περάσουν 10 χρόνια τα δάκρυα τους δεν λένε να στερέψουν. Το σίγουρο είναι βέβαια πως τα διαστήματα που περνάμε ευχάριστα και χωρίς προβλήματα κυλούν με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα ενώ αντιθέτως όταν η ζωή μας δοκιμάζει με διάφορα μπλοκαρίσματα νιώθουμε πως δεν περνούν οι ώρες, οι μήνες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα...
Συνήθως είναι αυτές οι δύσκολες φάσεις που τίποτα δεν βγαίνει έτσι όπως το σχεδιάζουμε, οι άνθρωποι μας απογοητεύουν, οι δουλειές μας δεν πάνε καλά, τα λεφτά μας τελειώνουν και το φως στο τούνελ του μυαλού μας όλο και λιγοστεύει. Και βέβαια η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης είναι πάντα το δυσκολότερο σημείο για την ανθρώπινη προσωπικότητα μια και συνήθως τα αμυντικά άλλοθι είναι τεράστια, εφόσον φταίει ο καιρός, η συννεφιά, η κίνηση στους δρόμους, η γλωσσοφαγιά, το κακό το μάτι και τα μάγια! Ναι καλά διαβάσατε τα μάγια! Στα χρόνια της Μοριακής βιολογίας, του Cern και όλων των κορυφαίων επιστημονικών Ανακαλύψεων ρίχνουμε την ευθύνη των δύσκολων /άτυχων στιγμών της ζωής μας στο «κακό» το μάτι! Σαφέστατα τα ήθη και έθιμα του λαού μας περιλαμβάνουν παραδοσιακές τεχνικές λίγο μπλεγμένες με τη Θρησκεία, λίγο με τη μυθολογία και λίγο με τα τυχοδιωκτικά και αριβιστικά ταλέντα των ανά εποχή Διασωστών του απλού λαού. Τώρα θα μου πείτε αυτό που λένε όλοι ,ότι η θρησκεία μας αναφέρεται σαφέστατα στη βασκανία, τη μαγεία κλπ Μα φυσικά μιλά για ενέργειες και μετατόπιση των ενεργειών αυτών σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις βάσει επιθυμιών. Αν είναι όμως να σοβαρολογούμε επί των «Μάγων» της εποχής μας ας ξεκινήσουμε με την εξής εύστοχη απορία του Γιατί; ναι Γιατί; δεν φτιάχνουν την δική τους ζωή άψογη, τέλεια, με υγεία, πάρα πολλά λεφτά, επιτυχίες προσωπικές και οικογενειακές και εν πάση περιπτώσει αν διατείνονται ότι μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες που πολεμούν την κακοτυχία και φέρνουν την ευτυχία γιατί δεν ξεκινούν από τη δική τους ζωή;
Επόμενο μεγάλο ερώτημα γιατί εμπλέκουν την Αστρολογία με όλο αυτό; O Αστρολόγος δεν μπορεί να επέμβει στα γεγονότα, μπορεί να κάνει εκτίμηση μιας κατάστασης, μπορεί να αξιολογήσει θετικά ή αρνητικά τα διαστήματα, μπορεί ακόμα και να συμβουλέψει για δραστηριότητες που μπορούν να επιφέρουν επιτυχίες ή να μειώσουν απώλειες αλλά από πού κι ως που μπορεί να «αλλάξει» μοιραία δεδομένα αν πρόκειται να συμβούν; Αν δηλαδή Κυρίες μου(και Κύριοι) χάσατε τη δουλειά σας, σας ζητά διαζύγιο ο αγαπημένος σας ή δεν μπορείτε να πουλήσετε το σπίτι σας το πιθανότερο είναι να μην έχει απλά έρθει η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξει το μονοπάτι της ζωής σας και είναι μάλλον απίθανο να σας μάγεψε η Τρίτη εξαδέλφη του αδελφού της πεθεράς σας που σας έχει άχτι, ανακατεύοντας μαντζούνια και διασχίζοντας σταυροδρόμια από «π» -όπου «π» το όνομα του Αγαπημένου σας-!
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ
Η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί από το μηδέν και δεν μπορεί να καταστραφεί, δεν χάνεται. Μπορεί να αλλάζει μορφή και τόπο αλλά το σύνολο της ενέργειας στο Σύμπαν είναι σταθερό.
Βασικό χαρακτηριστικό της ενέργειας είναι ότι μετατρέπεται εύκολα από τη μια μορφή στην άλλη, σε βαθμό που να μην γίνεται αντιληπτό στη φύση. Αν λοιπόν δεν σας αρέσουν αυτά που συμβαίνουν γύρω σας απλά δοκιμάστε να αλλάξετε τον τρόπο που λειτουργείτε ως ενεργητικοί άνθρωποι ακόμα κι αν πηγαίνετε από τον καναπέ στο κρεβάτι και πάλι πίσω. Όλα δημιουργούν δράση άρα και ενέργεια. Αλλάξτε διαδρομή που αγοράζετε τσιγάρα, φούρνο που παίρνετε ψωμί, χρώμα στύλου στο γραφείο και οτιδήποτε σκαρφιστεί τε που δεν είναι ίδιο με αυτό που κάνατε μέχρι τώρα. Αυτή είναι η βάση της οποιασδήποτε αλλαγής των ενεργειών που κυκλοφορούν γύρω μας. Αν εμείς αλλάξουμε στο παραμικρό, όλα ακολουθούν το νόμο της μετάβασης της ενέργειας σε κάτι άλλο. Αν σας φαίνεται αστείο ότι μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας με μικρές αλλαγές , κάντε τα βήματα σιγά σιγά, πολλά μικρά μπορούν να δώσουν ευχάριστα αποτελέσματα συσωρευτικά και τελικά θα δείτε τη ζωή σας να αλλάζει μαγικά. Σκεφτείτε επίσης πως αν κρατήσετε ένα μπαλάκι του τένις στο χέρι σας και το πετάξετε σε έναν τοίχο, ανάλογα με τη δύναμη που θα βάλετε, ακριβώς με την ίδια φόρα θα σας γυρίσει πίσω. Δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο με τη ζωή σας, αλλάξτε ταχύτητα στο βήμα, στη δράση, στο πρωινό ξύπνημα, στο βραδινό ύπνο, στον τρόπο έκφρασης, υιοθετείστε καινούργιες λέξεις.
Η Μαγεία είναι γνώση και φαντασία
Αυτό ισχυρίζεται η επίσημη επιστημονική προπαγάνδα, παραβλέποντας ότι μια μεγάλη μερίδα κοινού εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να πιστεύει σε εξόφθαλμα αντιεπιστημονικές δοξασίες και συχνά υποκύπτει στη γοητεία σκοταδιστικών πρακτικών! Από την επιρροή των άστρων στην καθημερινή ζωή μέχρι τις πιο αλλόκοτες μαγγανείες που με τρόπο μαγικό μπορούν “υποτίθεται” να επέμβουν, να επηρεάσουν τη βούληση, τη θέληση και τη σκέψη μας. Εξαιρετικό παράδειγμα η τεράστια επιτυχία των βιβλίων και των ταινιών του Χάρι Πότερ που περίτρανα απαντά σε όποιον παραπονιέται ότι στην εποχή μας έχει χαθεί οριστικά η Μαγεία. Με απίστευτη φαντασία η συγγραφέας περιγράφει με τον πιο απλό τρόπο ξόρκια και μαγικά λόγια ειπωμένα από μικρά παιδιά και μεγαλύτερα, μέσα σε ένα μυστηριακό περιβάλλον που το καλό υπερτερεί και νικά δραματικά το κακό με την βοήθεια της εφαρμοσμένης μεταφυσικής των διαδασκάλων του Χάρι. Πόση ανάγκη αλήθεια για λίγη φαντασμαγορική μαγεία σε μια τόσο πεζή και φτωχή από φαντασία κοινωνία.




Οι φοβίες κι ανασφάλειες του ανθρώπινου είδους καλύπτουν με ένα πέπλο μυστηρίου στις τεχνικές επιστήμες πρόβλεψης όπως η Αστρολογία με συχνά παρεξηγήσιμες προεκτάσεις! Ο λαός μπερδεύει το τι θα ήθελε να γίνει-σύμφωνα με τις προσδοκίες του, με την πρακτική έννοια της πρόβλεψης. Η Αστρολογία του 21ου αιώνα δεν μοιάζει σε τίποτα με τις σκοταδιστικές αντιλήψεις του Μεσαίωνα εφόσον συνδέθηκε με την κοινωνική ψυχολογία και κοινωνιολογία ως πρόγνωση και πρόληψη με μια ιδιαίτερη δυνατότητα της διαχείρισης των ενεργειών του Σύμπαντος ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που η ΕΜΥ προβλέπει τον καιρό στην Τηλεόραση. Αν βρέξει σου δίνει τη δυνατότητα να το γνωρίζεις και να πάρεις ομπρέλα , αν χιονίσει να βάλεις αλυσίδες ασφαλείας, σε καμία περίπτωση όμως δεν σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις τον καιρό και να βάλεις το μαγιό σου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου