Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΩΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΕΡΩΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ



Ο έρως χρόνια δεν κοιτά( υποτίθεται) λέει ο λαός μας εννοώντας πάντα ότι ένας ώριμος σε ηλικία 70άρης έχει κάθε δικαίωμα να κάνει την επιλογή του 3ου γάμου του με μια νεαρή γυναίκα στην ηλικία της εγγονής του.Εκεί φυσικά, ο έρωτας δεν αναγνωρίζει ηλικίες όπως ακριβώς και στη φύση..γιατί δεν θυμάμαι ποτέ τα σκυλάκια που είχα κατά καιρούς στο σπίτι μου να ζητούσαν ταυτότητα του υποψήφιου συντρόφου τους προκειμένου να ζευγαρώσουν! Οταν όμως τα πράγματα αντιστρέφονται και η γυναίκα αποφασίζει να επιλέξει νεαρώτερο σε ηλικία σύντροφο τότε γίνεται αυτομάτως <<τεκνατζού>> ή το καινούργιο σύνθημα που επικρατεί είναι <<κούγκαρ>>.Μα Κούγκαρ δεν είναι εκέινο το άγριο ζώο που περιφέρεται στη ζούγκλα και παραφυλά για να αρπάξει τα θύματά του; Δηλαδή ο κυριούλης που  πάει στο φαρμακείο με το καροτσάκι της λαικής(που χωράει πολλά ) δεν είναι κούγκαρ αλλά η συνομίλική του ή και πολύ μικρότερή του είναι!!
Αρα ο τίτλος αυτός από μόνος του δημιουργεί εικόνες φρίκης, δημιουργώντας ταμπού και ενοχές σε όποια ελεύθερη και ανεξάρτητη γυναίκα <<ξεχαστεί>> και δεν ζητήσει ληξιαρχική πράξη γέννησης από όποιον της αρέσει.
Μήπως αυτά είναι κατασκευάσματα αυτών που ζηλεύουν;
Μόνο σε μένα δηλαδή έχει τύχει να συναντήσω ζευγάρια συμμαθητών μου από τη δεκαετία του 80 ; Ολες είναι όχι απλά περιποιημένες και άψογες, αλλά γυμνασμένες, λεπτές, καλοντυμένες και (κυρίως με τα μαλλιά στο κεφάλι τους) εν αντιθέση με τους κυρίους που τις συνοδεύουν τα τελευταία 20 χρόνια που έχουν συνειδητά αποφασίσει ότι η καμπύλη ευημερίας του στομαχιού τους πρέπει να φτάσει στη  μπαταρία του αυτοκινήτου που οδηγούν, ενώ το στυλάκι <<δεν μ’ενοιάζει γιατί έχω λεφτά>> δεν περνάει πια καθόλου εφόσον οι κυρίες τους είναι οικονομικά ανεξάρτητες και μπορούν πολύ καλά να φροντίσουν τον εαυτό τους και μόνες τους!
Τις δυο  περασμένες δεκαετίες στην Αμερική ο επίσημος αριθμός των γάμων ανάμεσα σε γυναίκες που είναι τουλάχιστον 5-10 χρόνια μεγαλύτερες από τους συντρόφους τους ήταν αρκετά χαμηλός.Σύμφωνα όμως με τα νέα στοιχεία από τις αρχές του 2000 τα ποσοστά αυτά διπλασιάστηκαν και οι αριθμοί διαρκώς αυξάνονται.
 ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Ευτυχώς η δεκαετία του ’60, με την παρουσία του Πλούτωνα και τ’ Ουρανού στην Παρθένο έφερε τη μεγάλη επανάσταση στα εργατικά ζητήματα, και έβγαλε τη νέα γυναίκα στην αγορά εργασίας με εξαιρετικά δυναμικό τρόπο. Οι κοινωνικές συνθήκες άλλαξαν το τοπίο στην Ελληνική πραγματικότητα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η είσοδος του Ουρανού στο ζυγό έδωσε μια διαφορετική αντίληψη στα θέματα σχέσεων και συντροφικότητας. Οι γυναίκες ανεξάρτητες πλέον οικονομικά , διεκδίκησαν και πήραν ισότιμη θέση μέσα στη σχέση και το γάμο τους. Η απιστία θεωρητικά πάντα, ήταν προνόμιο των ανδρών-μην πω δικαίωμα- και αφού γυρνούσαν σπίτι τους τελικά, καμία δεν έπρεπε να μιλάει αφού ήταν μία Κυρία και κρατούσε την οικογένειά της ενωμένη! Οι διαφορές ηλικίας ήταν πάντα υπέρ των ανδρών. Τα μισά χρόνια των ανδρών +7 ήταν η τέλεια απόσταση ηλικιακά υπέρ των ανδρών. Δηλαδή κάποιος που ήταν 60 έπρεπε να παντρευτεί γυναίκα που να ήταν το περισσότερο 37!!!
Ο Πλούτωνας και ο Ουρανός στο σκορπιό έδωσαν το  τελικό χτύπημα στις σχέσεις των 2 φύλων. Σεξουαλική απελευθέρωση μεν-με τα όποια προβλήματα ανέκυψαν- αλλά επιτέλους οι γυναίκες μιλούν ανοικτά για τη σεξουαλική τους ζωή. Συζητούν, διεκδικούν, χωρίζουν εξαιτίας αυτού, αλλά και διαμορφώνουν νέα εικόνα για τις επόμενες γενιές που θα ακολουθήσουν και θα γεννηθούν την δεκαετία του 90 και του 2000. Οι κόρες δεν κρύβονται πλέον από τις μανάδες τους , μιλούν για τα αυτονόητα της ερωτικής τους ζωής καθαρά και ανταλλάσουν μεταξύ τους γνώμες τίμια και ειλικρινά, χωρίς να υπάρχει πια το λεγόμενο χάσμα γενεών.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και ΟΥΡΑΝΟΣ

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90  πάντως τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για τις γυναίκες που πλέον ΔΕΝ έχουν ηλικία(τουλάχιστον εμφανώς). Ποσειδώνας και Ουρανός στον Αιγόκερω γκρέμισε κυριολεκτικά κάθε μορφή κοινωνικής συμβατότητας και εξουσίας. Δεν ζητούσαν πια την γνώμη κανενός για να φτιάξουν τον εαυτό τους και έγιναν οι ίδιες ο άνδρας της ζωής τους, όπως είχε πει η αείμνηστη και πρώτη διδάξασα Αλίκη Βουγιουκλάκη.  Πολλαπλοί και πολύπλευροι ρόλοι, με κορυφαίο αυτόν της μητρότητας, δεν θεωρείται πλέον ότι αναστέλλει την καριέρα της ή χαλάει τη σιλουέτα της καταστροφικά..Οι γυναίκες ομόρφυναν και μίκρυναν απελπιστικά, προφανώς για να προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στα χιλιάδες πράγματα που ζητάει η κοινωνία από αυτές σήμερα. Δεν προλάβαιναν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα όσο ήταν πολύ νέες και ωραίες και ο καλός Θεός τους έστειλε χρήματα και τη βοήθεια της Επιστήμης ώστε να πάρουν το αίμα τους πίσω για τις γιαγιάδες τους και τις προγιαγιάδες τους που στα 30 αν δεν είχαν παντρευτεί, έπαιρναν τον τίτλο της γεροντοκόρης και την ρετσινιά της <<κακομοίρας της ξινής>>. Δεν χρειάζεται πλέον να είσαι η Μαντόνα ή η Ντέμι Μουρ για να έχεις σχέση ή να παντρευτείς μικρότερο σε ηλικία άνδρα από σένα. Μπορείς να είσαι 65 ή 55 και να μοιάζεις ή να φαίνεσαι 35 ή 40.Εύκολα! Το μοναδικό καταραμένο νούμερο που φοβούνται πια οι γυναίκες δεν είναι το έτος γεννήσεως τους αλλά η ποσότητα θερμίδων που τους επιτρέπεται ημερησίως!
Αλλά ακόμα κι αν δεν τίθεται θέμα διαφοράς ηλικίας στις σχέσεις-παρόλο που είναι συχνό φαινόμενο της εποχής-πάλι είναι εξαιρετικό να νιώθουν όμορφα με τον εαυτό τους, αυτοπεποίθηση με το παρουσιαστικό τους και τελικά να απολαμβάνουν εξίσου τα προνόμια που μέχρι τώρα ήταν καθαρά υπέρ του ανδρικού πληθυσμού. Δεν υπάρχει πια το θέμα <<νεώτερη γυναίκα, ή με άφησε για μια μικρούλα>> καθότι ο φόβος τώρα έκανε  αναστροφή και φοβούνται μην τους αφήσουν για έναν νεαρώτερο, αθλητικότερο και σαφώς ζωηρότερο άνδρα που θα τις κοιτάζει με βλέμμα θαυμασμού και σεβασμού απορώντας ποιά τύχη τις έφερε στο δρόμο τους!!! Ε μα πιά!

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ
Madonna και   Jesus Luz
16 Αυγούστου 1958
15 Ιανουαρίου 1988 Είναι μια σεβαστή και αξιοπρόσεκτη διαφορά 30 ολόκληρων ετών!
Αξιοπρόσεκτη όψη η 150 μοίρες των Ηλιων τους που δημιουργεί μια μαγνητική έλξη μεταξύ τους μεν αλλά που στην τελική απαιτεί μεγάλη διάθεση συμβιβασμού εκατέρωθεν.
Οι σελήνες τους σε φιλικά ζώδια(άρα και ίδιες συναισθηματικές διαθέσεις)
Αμοιβαίες όψεις Δία-Ηλιου δηλώνουν την επιθυμία προσφοράς του ενός απέναντι  στον άλλο αλλά και μια προστατευτική διάθεση σε ότι αφορά τρίτα πρόσωπα.
Η Αφροδίτη της Σταρ σε τρίγωνο με τον Αρη του νεαρού χορευτή  είναι μια άκρως ερωτική-ελκτική όψη, τέλος οι Αφροδίτες τους σε γωνία πάλι 150 μοιρών δεν είναι ενθαρυντική για την εξέλιξη μιας σχέσης εφόσον δεν δείχνει να κατανοεί ο ένας τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του άλλου όπως και τον τρόπο διασκέδασης –χαράς στην καθημερινότητα.



 Το κατά Χόλιγουντ λεξικό

ΒΟΥ ΤΟΥ (αγόρι- παιχνίδι): Ο κατά πολύ νεώτερος σύντροφος ή σύζυγος μιας μεγαλύτερης σε ηλικία γυναίκας.

CΟUGΑR (κούγκαρ): Γυναίκα άνω των 40 που επιδιώκει σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες μικρότερης ηλικίας, συνήθως τουλάχιστον οκτώ χρόνια νεώτερους.

CUΒ (λιονταράκι): Το μικρότερο σε ηλικία αρσενικό που βγαίνει με μεγαλύτερη (-ες) γυναίκα (-ες).

ΜΑΝΤΗΕR (συνδυασμός των λέξεων man, άνδρας, και panther, πάνθηρας): Η ανδρική εκδοχή του κούγκαρ.

ΜΑΥ-DΕCΕΜΒΕR RΟΜΑΝCΕ (ρομάντζο Μάης-Δεκέμβρης): Σχέση όπου η διαφορά ηλικίας ανάμεσα στους δύο συντρόφους είναι αρκετά μεγάλη ώστε να προκαλεί την κοινωνική αποδοκιμασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου