Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Αλήθειες και Ψέματα με τα πρώτα βλέμματα!

ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ με τα πρώτα βλέμματα!

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; Ότι δηλώσεις είσαι ή μήπως πρέπει μάθουμε όλα τα παραμύθια της Χαλιμάς πριν ανακαλύψουμε με ποιόν έχουμε να κάνουμε;

Στην μεγάλη περιπέτεια της Ερωτικής μας ζωής, περιδιαβαίνοντας από μονοπάτια γνωριμιών προσωρινής ή μακροχρόνιας διάρκειας,  που γνωρίζουμε κόσμο , συζητάμε με φίλους , αναπτύσσουμε προσδοκίες και ανταλλάσουμε εμπειρίες , όλα μπορεί να αλλάξουν ....πλην της αρχικής μας εντύπωσης! Ολη η αλήθεια κρύβεται στην αρχή! Εκεί που τα πάντα είναι ανοικτά, ελεύθερα, εκεί που ο άλλος δεν έχει λόγο να κρυφτεί ή να σου πει ψέματα, εκεί που το πρώτο σύμπτωμα ίωσης μπορεί να είναι και αυτό που θα κάνει τον ασθενή( δηλαδή τη σχέση) , αργότερα να ξεψυχήσει. Δώστε λοιπόν φίλοι μου , σημαντική προσοχή σε ότι λέει και κάνει ένας άνθρωπος στην πολύ πολύ αρχή της γνωριμίας σας γιατί εκεί κρύβεται το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής του αλήθειας.  Δεν είναι μόνο ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, είναι και το γεγονός ότι η ροή των ενεργειών πρέπει να είναι αβίαστες και αδιάκοπες ώστε να μην σας ταλαιπωρήσουν αμφιβολίες, άγχη κι ανασφάλειες. Θα μου πείτε μα όλοι βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό αρχικά! Οκ ναι, ίσως και με μια δόση υπερβολής προς το καλύτερο, επειδή όμως  ο τόνος κάνει τη μουσική και η λεπτομέρεια αφήνει παντού τα ίχνη της , αν δώσουμε προσοχή στη λεπτομέρεια αποκλείεται να μην αντιληφθούμε το σύμπτωμα. Γιατί στην πραγματικότητα για συμπτώματα μιλάμε μέχρι την τελική διάγνωση και γνωμάτευση επί του πρακτέου. Ρωτάει ας πούμε μια φίλη – ωραιότατη και νεοτάτη- ένα καινούργιο της φλερτ για ποιο λόγο χώρισε από το γάμο του, και της απαντά με ψιλοαδιάφορο ύφος «επειδή μου έλεγε ότι την εμποδίζω, την ελέγχω , την πιέζω ακόμα  και με το βλέμμα μου» στην πραγματικότητα εγώ «την είχα» τελείως ελεύθερη , ότι ήθελε έκανε...Προχωράει η σχέση, περνάει ο καιρός αρκετά και τον χωρίζει λόγω αφόρητης, καταναγκαστικής ζήλιας που της έβγαλε την ψυχή της καημένης!! Ο άνθρωπος ήταν κυριαρχικός, αρρωστημένα ζηλότυπος, ασκούσε έλεγχο και εξουσία σε οτιδήποτε την αφορούσε, σε σημείο που έφτασε να της δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα. Μια άλλη περίπτωση πάλι όπου τα σημάδια της ειλικρινούς πρώτης κατάθεσης ήταν εμφανέστατα, ήταν πάλι σε ένα γνωστό μου πρόσωπο που πηγαίνοντας πρώτο ραντεβού με μια –κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατη κυρία- πάνω στη συζήτηση του είπε ότι έχει 6 αδέλφια και δεν μιλάει με κανέναν( ενώ οι υπόλοιποι μεταξύ τους είχαν όλοι πολύ καλές σχέσεις) και επίσης 2 πρώην συζύγους που επίσης όχι μόνο δεν της μιλούσαν αλλά την είχαν και στα δικαστήρια! Λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η εν λόγω Κυρία ήταν απίστευτα κι απαράδεκτα εύθικτη,  καβγατζού επί το λαϊκότερο , με αποτέλεσμα να τσακώνεται με όποιον κάθεται μαζί της για περισσότερο από 5 λεπτά!
Η Αλήθεια πάει μπροστά λοιπόν , κι ας έχουμε τα ματιά και τα αυτιά ανοικτά για να την δούμε και να την ακούσουμε, πριν πάρει σκυτάλη το συναίσθημα και αρχίσουμε να δικαιολογούμε πράξεις και φάσεις που δεν επιδέχονται επιδιορθώσεις παρά μόνο την τελική λύση του «ξαφνικού θανάτου» της κατά τα άλλα «όλο ελπίδες» σχέσης μας!
ΤΟ ΨΕΜΑ
Η επίσημη θέση της  Αστρολογίας επί των ζωδίων είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο που λέει ψέματα όπως και δεν υπάρχει συγκεκριμένο  που να λέει μόνο αλήθεια. Όλα είναι θέμα συνδυασμών και όχι ντε φάκτο πρόθεση να μας πει ψέματα. Κάθε ζώδιο λέει ψέματα για τους δικούς του λόγους...τα Λιοντάρια για εντυπωσιασμό, οι Τοξότες από αφέλεια και παιδικότητα, οι Αιγόκεροι για να προστατέψουν την εικόνα τους και να έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία κλπ Ακόμη υπάρχει περίπτωση να είναι  με τέτοιο τρόπο «δεμένο» το ωροσκόπιο που να δίνει στο άτομο λάθος πληροφορίες για τον ίδιο του τον εαυτό, που σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη ευθυκρισίας , αυτοεξαπάτηση και κατά συνέπεια λανθασμένη μεταφορά πληροφοριών στο περιβάλλον του. Οοοχι δεν είναι ψεύτης/α ... στον κόσμο του είναι!!!
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ/ Ψέμα/ουτοπία αλλά κι έμπνευση!
Μεγάλος παρεξηγημένος για τις απογοητεύσεις της ζωής μας, τους ανέλπιδους έρωτες , τις εξιδανικεύσεις, τους εθισμούς , τα όνειρα κι οράματα αλλά και τη δημιουργική φαντασία, την ευαισθησία , το ρομαντισμό, την καλλιτεχνία και όλα αυτά που μπορούν να μας κάνουν να φύγουμε απ’ την πεζή συνειδητή και βαρετή πραγματικότητα και να μας απογειώσουν πέρα ψηλά στα σύννεφα, στη σφαίρα της φαντασίας και του οραματισμού. Η τονισμένη θέση του μέσα σε ένα ωροσκόπιο είναι αρκετά επικίνδυνη ως προς την τροπή που μπορεί να πάρει η προσωπικότητα αν δεν έχει ισχυρά κρατήματα και από άλλες γωνίες πλανητών. Σπάνια με μια απλή ματιά σε ένα χάρτη μπορείς να αντιληφθείς αν πρόκειται για μεγάλο καλλιτέχνη ή απλά για τυχαίο τοξικομανή( ιστορικά αυτά τα δύο συμβαδίζουν) . Υπαίτιος για τη σύγχυση και τα ψυχικά προβλήματα και μπερδέματα του μυαλού μας , κατορθώνει να περιπλέξει τα πάντα επί τη εμφανίσει  του και να μετατρέψει τον απείρως ορθολογιστή , σε μικρό χαζό κουτορνίθι που το κοροϊδεύουν και τα μικρά παιδιά. Δίνει ιδιαίτερο ταλέντο και χάρισμα στον παραποιητή της αλήθειας, στον ψεύτη κατά συρροή αλλά και στον κατά συνθήκη!
Ερμής ο Μέγας Διαβιβαστής!
Ο πλανήτης Ερμής , κυβερνήτης του ζωδίου των Διδύμων και της Παρθένου, πανέξυπνος και αμφισεξουαλικός , τον φαντάζομαι σαν ένα νεαρό ταχυδρομικό διανομέα που μεταφέρει τα λόγια μας –την επικοινωνία μας- από τον ένα στον άλλο. Κομψός και αμφιλεγόμενος νεαρός που πότε πάει τρέχοντας και πότε κάνει στάσεις μπερδεύοντας τα λόγια του( όταν είναι ανάδρομος) ανάλογα με ποιόν άλλο πλανήτη συναντηθεί μέσα στο Ωροσκόπιο μας μπορεί να κάνει τον ψεύτη με ιδιαίτερη επιτυχία, να υποδυθεί ρόλους αδιαπραγμάτευτα για Οσκαρ και βατόμουρα, συν το γεγονός ότι μπορεί να αφήσει στο πέρασμα του ραγισμένες καρδιές ,απορώντας κι ο ίδιος που βρίσκει και «τα λέει»!
Η Συνάντηση του  με Ποσειδώνα  σε  ένα προσωπικό ωροσκόπιο- συνήθως οι δυσαρμονικές γωνίες- δημιουργεί μια θολούρα και μια γενική αδυναμία να εκφραστεί. Η απάτη και το ψέμα είναι ειδικότητα του,  προκειμένου να ξεφεύγει από την καθημερινότητα, τις ευθύνες ή ακόμα και για να διαφυλάξει κάποιον τρίτο(πλην του εαυτού του). Βεβαίως να μην καταλογίσουμε μόνο στις γωνίες του Ερμή με τον Ποσειδώνα την ικανότητα στην παραποίηση της αλήθειας,  μια και κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και με όλους τους υπόλοιπους προσωπικούς πλανήτες αλλά και σημεία του ωροσκοπίου(ωροσκόπο και μεσουράνημα).
Αναρωτιέστε γιατί δεν πήρατε έγκαιρα τα μηνύματα από μια σχέση που σας ταλαιπώρησε; γιατί αφού βλέπατε, νιώθατε ότι κάτι  κάτι  δεν «πάει» καλά και  όπως πρέπει, εσείς αγνοούσατε τα σημάδια και δίνατε χρόνο κι ευκαιρίες που πήγανε χαμένες ; μα είναι οι ανάγκες της ψυχής μας τέτοιες που μας οδηγούν  στο να παλεύουμε για να αποκτήσουμε, να κάνουμε κτήμα μας τον έρωτα ή αυτό που νομίζουμε ότι είναι έρωτας...  κι όμως αν ακολουθούσαμε το ένστικτο μας και παρατηρούσαμε τα πρωταρχικά σημάδια, αν ακούγαμε με προσοχή τις μικρές λεπτομέρειες που συγκαλύπτουν την μελλοντική απάτη , θα προλαβαίναμε τα χειρότερα...πολύ νωρίτερα! Η βοήθεια της κλασσικής Αστρολογίας παραμένει αξεπέραστη στη ερμηνεία και την κατανόηση ενός Ωροσκοπίου προσωπικότητας που μας αφορά. Τα στοιχεία, οι ενδείξεις, οι αποκαλύψεις πλην της προσφοράς της σαν εργαλείο αυτογνωσίας λειτουργούν προγνωστικά και μας προφυλάσσουν από κακοτοπιές!!
Σημείωση συγγραφέα
Η εξέταση ενός προσωπικού ωροσκοπίου γίνεται πάντα συνολικά και συνθετικά για την εξακρίβωση των τάσεων της προσωπικότητας και όχι μόνο με την αναφορά των παραπάνω στοιχείων του άρθρου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου