Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αγαπώ σημαίνει ζω μες στην αέναη συνύπαρξη του τρόμου και του θαύματος!


Ο ΥΠΟΠΤΟΣ πλανήτης Ποσειδώνας!


Μην βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μην βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μην μπορώ να σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε σύντροφός μου...


Αγαπώ σημαίνει ζω μες στην αέναη συνύπαρξη του τρόμου και του θαύματος!
Είπε μια βαθιά ερωτευμένη γυναίκα και το είπε με ηρεμία στο βλέμμα , με φωνή γαλήνια, συνειδητοποιημένη χωρίς ίχνος πανικού ή αβεβαιότητας, με τη διαφορά συνέχισε...,  ότι δεν με αφορά το πρόσωπο που αγαπώ ή είμαι ερωτευμένη αλλά το συναίσθημα που νιώθω, αποκλειστικά κι  εντελώς από μόνο του! Αρχικά εντυπωσιάστηκα από την παραδοχή και την ηρεμία της δήλωσης αυτής και ζήτησα να συνεχίσει με περισσότερες λεπτομέρειες να μου περιγράψει πως νιώθει όταν είναι ερωτευμένη(δηλαδή πάντα). Συνέχισε περιγράφοντας  ότι ο έρωτας της δεν έχει καμία σχέση με τις αρετές ή τα καλά στοιχεία που μπορεί να έχει το ταίρι της, συχνά δεν έχει κανένα ιδιαίτερο προσόν ή ψυχική ευγένεια, μπορεί να νιώσει ξέφρενο πάθος για έναν δειλό, ή ένα ήρωα, έναν ψεύτη ή ένα απόλυτα ειλικρινή, έναν αγράμματο ή έναν διανοούμενο. Σημασία έχει να την ανεβάσει σε μεγαλειώδη ύψη το συναίσθημα του , να την απογειώσει, να της αποδώσει πληρότητα, να νιώσει ότι λατρεύεται, ότι αποκτά τη δύναμη του , παίρνει την κυριαρχία του, τη θέλησή του, την επιθυμία του. Με μια του λέξη μπορεί να την ρίξει στην άβυσσο της ανασφάλειας και του πόνου και με μια άλλη να την οδηγήσει στον Παράδεισο. Η Κυρία αυτή-περίπου στα δεύτερα άντα- ήταν εντελώς μόνη στη ζωή, μετά από έναν ολιγόμηνο γάμο και άπειρες-άπειρες σχέσεις όμως- εξακολουθούσε να βιώνει την αδυσώπητη μοναξιά του υπό έρευνα ιδανικού έρωτα. Χαρακτηριστική λεπτομέρεια ότι οι σχέσεις αυτές έληγαν πάντα με εξαπάτηση(απιστία) είτε δική της , είτε του συντρόφου της. Αδυναμία δέσμευσης; φόβος προς αυτή; υποσυνείδητη άμυνα ενός μπερδεμένου πλάσματος να νιώσει την πραγματική αγάπη; Ποια ήταν η αλήθεια της ; πόσο θολή ήταν η κρίση της για τα συναισθήματα που ένιωθε προσπαθώντας κάθε φορά να τα αναγάγει σε μοναδικά, κορυφαία, άπιαστα; Μα είναι δυνατόν να ερωτεύεσαι κάθε 2 μήνες; (σκέφτηκα) μα Ναι ! όταν η τρίαινα του Ποσειδώνα ανακατεύει τα νερά, σιγά μη βγάλεις άκρη στην άκρη του γκρεμού!
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ- Η αγάπη μ’ ένα Φάντασμα!
Εξαντλώντας την συζήτηση περί ρομαντικών και ιδανικών (κι ανάξιων εραστών)  ο Μεγάλος ύποπτος της υπόθεσης έκανε την εμφάνισή του υπό μορφή φαντασιώσεων-ερωτικών-΄που έμεναν όμως πάντα σε πλατωνική μορφή! Αχχχ Ποσειδώνα, γνωρίζω ότι μπερδεύεις το πραγματικό με το ψεύτικο, το ιδανικό με το άχρηστο , το ιδεατό με το πραγματικό αλλά δείξε ελάχιστο έλεος στους πιστούς σου υπηκόους που αρκούνται να κολυμπούν στα βαθιά βαθιά νερά σου, πότε ήρεμα και γαληνεμένα και πότε κυματώδη και ανταριασμένα. Μπερδεμένα μυαλά- μπερδεμένα ερωτικά, κανένας διαχωρισμός πίστης και απιστίας, όλα είναι καλά αφού περνάμε καλά-τώρα- αν δεν καταφέραμε να νιώσουμε το ύψιστο συναίσθημα σήμερα, τότε σίγουρα αύριο-για πολλοστή φορά αυτό το μήνα...και η προσπάθεια ποτέ δεν σταματά.
Ποσειδώνας/Αφροδίτη

Η κοντινή επαφή μεταξύ τους σε ένα γενέθλιο χάρτη με σύνοδο, αντίθεση ή τετράγωνο  δημιουργεί εξαιρετικά ρομαντικές, ευαίσθητες και ελκυστικές προσωπικότητες...που δεν έχουν όμως καμία πρακτικότητα  στην καθημερινή τους ζωή. Καλλιτέχνες με οτιδήποτε κι αν καταπιαστούν, συμπονετικοί και καλόκαρδοι επιθυμούν να προσφέρουν τη βοήθεια τους  σε οποιοδήποτε τη χρειαστεί. Εμπιστεύονται εύκολα αλλά κερδίζουν και οι ίδιοι την εμπιστοσύνη των άλλων με τους καλούς τους τρόπους. Το μεγάλο μπέρδεμα με τα ερωτικά τους είναι ότι προσελκύουν τύπους ανθρώπων που τους εκμεταλλεύονται  –συνήθως με ψέματα- που αποφεύγουν τη δέσμευση με κάθε τρόπο ή που είναι εξαρτημένοι με  καταστάσεις μέσω ουσιών, αλκοόλ κλπ Οι ίδιοι λαχταρούν κάτι μαγικό κι ιδανικό χωρίς να του δίνουν όμως ποτέ συγκεκριμένη μορφή, έτσι ώστε να μην μπορούν ποτέ να το προσεγγίσουν  –και χαθεί η σαγήνη- ζώντας σε έναν φανταστικό κόσμο αδυνατούν να ξεχωρίσουν την ποιότητα των συναισθημάτων μεταξύ τους, νιώθουν μόνιμα ανικανοποίητοι με οτιδήποτε νιώθουν ότι κατέχουν γι αυτό και όταν πλησιάσουν κάτι που τους φαντάζει ιδανικό, δεν το αναγνωρίζουν και συνεχίζουν παρακάτω ψάχνοντας ....χωρίς να ξέρουν τι! Αλητεία πλανήτης ο Ποσειδώνας θα μου πείτε εφόσον η απιστία είναι δικό του συμπλήρωμα διατροφής σε όλα τα παραπάνω , μια και το ανικανοποίητο οδηγεί διαρκώς σε αναζητήσεις πέραν του μόνιμου και σταθερού(αν υπάρχει) Τα εγχειρίδια των μαθητευομένων επί της Αστρολογικής σπουδής αποδίδουν την σχέση Ποσειδώνα/Αφροδίτη ωσάν κλασσική γωνία απιστίας! Και με τις 2 μορφές φυσικά!τις μισές φορές κοροιδεύεις , τις άλλες μισές κοροιδεύεσαι! Ή αν το γνωρίζεις διαλέγεις τεραίν! Με αυτούς που τα καμαρώνουν στο κεφάλι τους ή με τους απέναντι που τα μοιράζουν δωρεάν!
ΒΙΑΙΗ ΑΓΑΠΗ
Τίνα Τάρνερ, Ριάννα και η αξέχαστη Γουίτνει Χιούστον!! Με κοινό σημείο την Αφροδίτη τους τετράγωνο με Ποσειδώνα στο γενέθλιο χάρτη τους έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία και έχουν κακοποιηθεί από άντρες που υπήρξαν τρελά ερωτευμένες( πιθανότατα αμοιβαία από δικές τους εξομολογήσεις) Μαρτυρικές σχέσεις αυτοθυσίας ή δυνητικός μαζοχισμός δεν προκαλεί σωματική βία απαραίτητα, σίγουρα όμως εξουθενωτική ,συναρπαστική απόλαυση του πόνου από ψυχολογικά μαστιγώματα. Πεθαίνεις για τον έρωτα σου αλλά πεθαίνεις και το αντικείμενο του έρωτα σου μαζί , προσπαθώντας να ξεφύγεις απ΄ αυτό που βασανιστικά σε έλκει ηδονικά. Αποφασίζεις να φύγεις γιατί δεν αντέχεις... γυρνάς όμως πίσω γιατί το βάσανο είναι πιο ηδονικό από τον αντικαταστάτη που βρήκες ...και ξανά.. και ξανά.
Ο Διάσημος ζωγράφος Γκωγκέν απέδωσε εξαιρετικά τον συνδυασμό βίας/αγάπης στην τέχνη του , ενώ βεβαίως κακοποιούσε απίστευτα τη σύζυγο του!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;
Παραδέχομαι και αποδέχομαι το θέμα μου( ή του προσώπου που με ενδιαφέρει) είναι το 1ο βήμα προς τη μεταβολή των πλανητικών ενεργειών στη σωστή τους βάση! Η ψυχολογία έχει μελετήσει/εξαντλήσει τα μυριάδες αυτοαποριπτικά συμπλέγματα που οδηγούν σε προβληματικές σχέσεις, άρα το βήμα της κατανόησης του « ποιος είμαι» και «γιατί πράττω έτσι» είναι το μονοπάτι που οδηγεί στην αυτογνωσία και κατ επέκταση του πως μπορώ να «δουλέψω» τον Ποσειδώνα μου για να τον αξιοποιήσω θετικά! Κάθε μορφής τέχνη, ζωγραφική, ποίηση, θέατρο, χορός αλλά και η φιλανθρωπία , η ενασχόληση με την προσφορά βοήθειας προς αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τους εαυτούς τους είναι ίσως ο πιο σύντομος δρόμος. Αποφεύγοντας τις περίπλοκες συναισθηματικές εμπλοκές, κερδίζουμε χρόνο που επιδρά θετικά στην δυνατότητα καλύτερης κριτικής ικανότητας και περιορισμό του λάθους. Κανείς δεν έχασε περιμένοντας να φύγει η ομίχλη και να ανοίξει ο δρόμος προς την ξαστεριά..κανείς δεν βράχηκε περιμένοντας να σταματήσει η μπόρα. Και κυρίως κανείς δεν έκανε το λάθος να ανοίξει την λάθος πόρτα πριν του παρουσιαστεί η δυνατότητα να βρει το σωστό κλειδί, που ανοίγει το ένστικτο και η διόραση του Ποσειδώνα.

Οι απογοητεύσεις στα ερωτικά μας σπάνια οφείλονται στους άλλους! Αυτό που συνήθως μας απογοητεύει είναι οι συναισθηματικές μας ανάγκες και οι προσδοκίες  να τις καλύψουμε μέσω ενός έρωτα, μιας ιδανικής αγάπης! Δυστυχώς όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τελειότητα ούτε μπορούμε να την αναζητούμε εφόσον εμείς οι ίδιοι είμαστε ατελείς. Αναγνωρίζοντας ιδιαιτερότητες και ψυχικές λειτουργίες μέσω της Αστρολογίας και του προσωπικού μας χάρτη μπορούμε να αντιληφθούμε τα κίνητρα που οδηγούν τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Μπορούμε να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε-πέραν της πρόγνωσης- διαχειριζόμενοι μικρά ή μεγάλα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε δια μέσου των ψυχολογικών ενεργειών που αναστέλλουν, καταπραύνουν, απαλύνουν φοβίες κι εμμονές ώστε να προχωρήσουμε στη σύνδεση με το συμπαντικό ζητούμενο μας... το άλλο μας μισό, την αδελφή ψυχή που ποτέ δεν θα σταματήσουμε να ψάχνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου