Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ....ΗΛΙΚΙΑΣ


 ΕΡΩΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ


 Ο γνήσιος και πραγματικός έρωτας δεν διαχωρίζει φυλές, χρώματα, ηλικίες. Δεν είναι τυφλός, όπως συνηθίζουμε να λέμε, γιατί πολύ απλά βλέπει με τα μάτια της ψυχής…

 Θεωρητικά υπάρχει μια κατάλληλη ηλικία για όλα… να κάνεις μια αξιοπρεπή σχέση μέχρι τα 25, να παντρευτείς μέχρι τα 30, να κάνεις παιδιά, να γίνεις νέα γιαγιά, ενώ ταυτόχρονα σπουδάζεις, μαθαίνεις ξένες γλώσσες , γυμνάζεσαι για να έχεις ωραίο σώμα και καλή φυσική κατάσταση και φυσικά δουλεύεις για να αποκτήσεις μια κάποια προυπηρεσία γιατί χωρίς αυτή δεν πρόκειται να σε προσλάβει κανένας! Τώρα αν στην πραγματικότητα χρειάζεσαι 3 ζωές για να καταφέρεις να τα κάνεις όλα αυτά στην ώρα τους, αυτό είναι ένα άλλο θέμα το οποίο κανείς δεν μπόρεσε να απαντήσει ποτέ, μια και οφείλουμε σύμφωνα με την Ιατρική επιστήμη να κοιμόμαστε και ένα οκτάωρο τουλάχιστον, για να ξεκουράζεται ο εγκέφαλος αλλά και για να είμαστε όμορφοι και φρέσκοι εξωτερικά!

 ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
 Ευτυχώς η δεκαετία του ’60, με την παρουσία του Πλούτωνα και τ’ Ουρανού στην Παρθένο έφερε τη μεγάλη επανάσταση στα εργατικά ζητήματα, και έβγαλε τη νέα γυναίκα στην αγορά εργασίας με εξαιρετικά δυναμικό τρόπο. Οι κοινωνικές συνθήκες άλλαξαν το τοπίο στην Ελληνική πραγματικότητα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η είσοδος του Ουρανού στο ζυγό έδωσε μια διαφορετική αντίληψη στα θέματα σχέσεων και συντροφικότητας. Οι γυναίκες ανεξάρτητες πλέον οικονομικά , διεκδίκησαν και πήραν ισότιμη θέση μέσα στη σχέση και το γάμο τους. Η απιστία θεωρητικά πάντα, ήταν προνόμιο των ανδρών-μην πω δικαίωμα- και αφού γυρνούσαν σπίτι τους τελικά, καμία δεν έπρεπε να μιλάει αφού ήταν μία Κυρία και κρατούσε την οικογένειά της ενωμένη! Οι διαφορές ηλικίας ήταν πάντα υπέρ των ανδρών. Τα μισά χρόνια των ανδρών +7 ήταν η τέλεια απόσταση ηλικιακά υπέρ των ανδρών. Δηλαδή κάποιος που ήταν 60 έπρεπε να παντρευτεί γυναίκα που να ήταν το περισσότερο 37!!! Ο Πλούτωνας και ο Ουρανός στο σκορπιό έδωσαν το τελικό χτύπημα στις σχέσεις των 2 φύλων. Σεξουαλική απελευθέρωση μεν-με τα όποια προβλήματα ανέκυψαν- αλλά επιτέλους οι γυναίκες μιλούν ανοικτά για τη σεξουαλική τους ζωή. Συζητούν, διεκδικούν, χωρίζουν εξαιτίας αυτού, αλλά και διαμορφώνουν νέα εικόνα για τις επόμενες γενιές που θα ακολουθήσουν και θα γεννηθούν την δεκαετία του 90 και του 2000. Οι κόρες δεν κρύβονται πλέον από τις μανάδες τους , μιλούν για τα αυτονόητα της ερωτικής τους ζωής καθαρά και ανταλλάσουν μεταξύ τους γνώμες τίμια και ειλικρινά, χωρίς να υπάρχει πια το λεγόμενο χάσμα γενεών.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και ΟΥΡΑΝΟΣ
 Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 πάντως τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για τις γυναίκες που πλέον ΔΕΝ έχουν ηλικία(τουλάχιστον εμφανώς). Ποσειδώνας και Ουρανός στον Αιγόκερω γκρέμισε κυριολεκτικά κάθε μορφή κοινωνικής συμβατότητας και εξουσίας. Δεν ζητούσαν πια την γνώμη κανενός για να φτιάξουν τον εαυτό τους και έγιναν οι ίδιες ο άνδρας της ζωής τους, όπως είχε πει η αείμνηστη και πρώτη διδάξασα Αλίκη Βουγιουκλάκη. Πολλαπλοί και πολύπλευροι ρόλοι, με κορυφαίο αυτόν της μητρότητας, δεν θεωρείται πλέον ότι αναστέλλει την καριέρα της ή χαλάει τη σιλουέτα της καταστροφικά..Οι γυναίκες ομόρφυναν και μίκρυναν απελπιστικά, προφανώς για να προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στα χιλιάδες πράγματα που ζητάει η κοινωνία από αυτές σήμερα. Δεν προλάβαιναν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα όσο ήταν πολύ νέες και ωραίες και ο καλός Θεός τους έστειλε χρήματα και τη βοήθεια της Επιστήμης ώστε να πάρουν το αίμα τους πίσω για τις γιαγιάδες τους και τις προγιαγιάδες τους που στα 30 αν δεν είχαν παντρευτεί, έπαιρναν τον τίτλο της γεροντοκόρης και την ρετσινιά της <<κακομοίρας της ξινής>>. Δεν χρειάζεται πλέον να είσαι η Μαντόνα ή η Ντέμι Μουρ για να έχεις σχέση ή να παντρευτείς μικρότερο σε ηλικία άνδρα από σένα. Μπορείς να είσαι 65 ή 55 και να μοιάζεις ή να φαίνεσαι 35 ή 40.Εύκολα! Το μοναδικό καταραμένο νούμερο που φοβούνται πια οι γυναίκες δεν είναι το έτος γεννήσεως τους αλλά η ποσότητα θερμίδων που τους επιτρέπεται ημερησίως! Αλλά ακόμα κι αν δεν τίθεται θέμα διαφοράς ηλικίας στις σχέσεις-παρόλο που είναι συχνό φαινόμενο της εποχής-πάλι είναι εξαιρετικό να νιώθουν όμορφα με τον εαυτό τους, αυτοπεποίθηση με το παρουσιαστικό τους και τελικά να απολαμβάνουν εξίσου τα προνόμια που μέχρι τώρα ήταν καθαρά υπέρ του ανδρικού πληθυσμού. Δεν υπάρχει πια το θέμα <<νεώτερη γυναίκα, ή με άφησε για μια μικρούλα>> καθότι ο φόβος τώρα έκανε αναστροφή και φοβούνται μην τους αφήσουν για αθλητικό 40αρη ή διασκεδαστικό 30αρη!Ε μα πια!

 ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΕΡΩΤΕΣ Ντέμι Μούρ 11 Νοεμβρίου 1962 ώρα 2.16μμ Rosswell, New Mexico Asthon Kutcher 7 Φεβρουαρίου 1978 ώρα 12.30μμ Cedar Iowa Τα 15 χρόνια διαφοράς στα ωροσκόπιά τους είναι και τα μοναδικά που χωρίζουν το λαμπερό αυτό ζευγάρι. Η σχέση τους ξεκίνησε το 2003 και παντρεύτηκαν το 2005, με τις ευλογίες των 3 παιδιών της Ντέμι από τον πρώτο της γάμο. Ο Νεαρός ηθοποιός βεβαίως έχει στο χάρτη του ,την Αφροδίτη και τη σελήνη να κάνουν αντίθεση με το γεννέθλιο Κρόνο του και αυτή είναι μία σαφή ένδειξη της προτίμησης του σε μεγαλύτερες και ωριμότερες γυναίκες-στο μυαλό τουλάχιστον- καθότι τα υδροχοικά του στοιχεία υπερτερούν. Αλλά και μεταξύ τους είναι πολλά τα συναστριακά στοιχεία που δεικνύουν ότι υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος. Ο Ουρανός του με ακρίβεια πάνω στην Αφροδίτη και τον Ηλιο της Ντέμι είναι ένδειξη κεραυνοβόλου έρωτα αφ’ ενός αλλά και συνεχούς ερωτικής διέγερσης από την άλλη. Επίσης μια πολύ ερωτική-εκρηκτική όψη σχηματίζεται μεταξύ του Αρη της Ντέμι που έρχεται σε αντίθεση με τον Ηλιο και τη Σελήνη του ηθοποιού. Η μακροβιότητα της σχέσης με αρκετά όμως επικίνδυνα στοιχεία αυστηρής κριτικής μεταξύ τους δηλώνει ο Κρόνος της γοητευτικής ηθοποιού με τα 2Φώτα(ήλιος και σελήνη) του συζύγου της
.
 ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑΣ

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά… οι άνθρωποι όμως βάζουν απαγορευτικές ταμπέλες στις ηλικίες και κρίνουν με μεγάλη αυστηρότητα-ειδικά όταν δεν πρόκειται για τους ιδίους- στα κοινωνικά κριτήρια επιλογής συντρόφου. Η φύση όμως δεν έχει και δεν αναγνωρίζει ηλικίες και όταν η καρδιά αποφασίσει, τότε βγαίνουν τα μαχαίρια στις κλασσικές Ελληνικές οικογένειες και όχι μόνο. <<Μα την περνάει 20 χρόνια, θα μπορούσε να ήταν κόρη του>> ακούμε συχνά! Δεν είναι όμως! Και τον επέλεξε! Θέλεις γιατί της θυμίζει το μπαμπά της, θέλεις γιατί της δίνει ασφάλεια, για οποιοδήποτε λόγο, τον επέλεξε! Από την άλλη μεριά τα πράγματα είναι χειρότερα όταν η γυναίκα είναι μεγαλύτερη. Απειρα λόγια, άπειρα κουτσομπολιά, συχνά για 5-6 χρόνια διαφορά. Και γεμίζουν οι ψυχές των ανθρώπων ενοχές και χαλούν τις καρδιές τους, λες και αυτοί που έχουν την ιδανική διαφορά, έχουν περισσότερες ελπίδες να ευτυχίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου